Мануел Марков: Победата ще ни даде увереност


Мануел Марков: Победата ще ни даде увереност
(сн. lap.bg)
27-01-2017 18:57

Левски 2014 спря серията си от шест поредни поражения след домакински успех над Черно море Тича. "Сините" поведоха след средата на първата част и удържаха съперника до края, като дълго време преднината им бе двуцифрена. Ето как коментира този успех треньорът на левскарите Мануел Марков:

 

"Победата е не само глътка въздух, а тя ще ни даде и повече увереност. Имаме една седмица, в която почиваме и ще имаме време да се подготвим за Ямбол. Беше важно да победим Черно море с оглед на това, че момчетата се стараят в тренировъчния процес, на никого не му е приятно мястото ни в класирането, и трябваше да се види на игрището някакъв резултат.


Играхме много добре в защита през първото полувреме, точно както се готвехме. През повечето време играхме с нисък състав и без Крум Дойчинов, за да правим пълни смени с една ротация, която правехме през седмицата и се получаваше. Може би усилията, които се хвърлиха в защита ни попречиха да сме по-ефективни в нападение, но все пак това първо полувреме ни даде спокойствието да доиграем мача така и да запазим тази преднина.


Специално на Евгени може би днес му дойде малко повече игровото време. Натискът беше изцяло върху него, така че грешките в края ги отдавам именно на това. Все пак Черно море доста агресивни външни играчи, които бяха насочени изцяло към него. В края с петте нарушения и на Павел Иванов и Кирил Райков му дойде малко в повече."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски 2014, Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи