Фенове срещу насилието събира у нас участниците от Турция, Хърватия, Испания и Литва


Фенове срещу насилието събира у нас участниците от Турция, Хърватия, Испания и Литва
(сн.БФБ)
27-10-2016 15:05

Междунардоният проект „Фенове срещу насилието“ , от който е част БФБ, ще проведе тази седмица международна среща в София. От 28 до 30 октомври в столицата ни ще се съберат привърженици на баскетбола от България, Турция, Испания, Хърватия и Литва.

 

Гостите ще имат възможност да се запознаят с историята и върховете на българския спорт с посещение в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“. Два дни те ще се съберат на работни конференции, а освен това ще имат възможност и на туристическа обиколка, в която да видят забележителностите на София.  Върхът на заниманията на феновете и демонстрация на идеята на проекта – толерантност и спокойно посещение на баскетболен мач ще бъде посещението на срещата от III кръг на НБЛ Виваком между Рилски спортист и Левски 2014. Срещата е в събота (29 октомври) в Самоков.

 

Проектът „Фенове срещу насилието“ е инициатива на Турската баскетболна федерация и се провежда успоредно и в България, Литва, Хърватия и Испания.

 

Проектът цели създаване на идентичност да бъдеш повече баскетболен фен, отколкото фен на определен отбор чрез повишаване на баскетболната култура на феновете. Той е част от програмата на „Еразмус +“. Всичко за инициативите на проекта в България може да прочетете ТУК. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Фенове срещу насилието
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи