Орадя със 7 точки по-близо до сблъсък с Лукойл Академик от Приевидза


Орадя със 7 точки по-близо до сблъсък с Лукойл Академик от Приевидза
(сн. basketballcl.com)
28-09-2016 08:50

Румънският Орадя спечели първия си мач срещу словашкия Приевидза със 71-64 у дома. Отборите се срещат в първия квалификационен кръг за Шампионската лига, а победителят от двойката ще се изправи срещу Лукойл Академик във втория, който е и директен вход за груповата фаза на новосъздадения турнир.

 

Втората среща ще бъде в Словакия, а домакините трябва да победят с над 7 точки, за да продължат напред. Мачовете на победителя от двойката срещу Лукойл Академик ще бъдат на 4 октомври в София и два дни по-късно на терена на противниковия отбор.

 

Отборите спечелиха по една част в първото полувреме, след което гостите водеха с 2 точки. След почивката обаче Орадя наклони везните в своя полза и имаше аванс от 6 точки, а до края успя да съхрани малка преднина преди гостуването си.

 

Шон Денисън отбеляза 17 точки за победителите и хвана 8 борби, Мохамед Пасалич добави 16 точки, а бившият гард на българския национален отбор Бранко Миркович завърши с 13 точки и 8 асистенции. Бившият играч на Рилски спортист Шон Барнет регистрира 8 точки и 11 борби в мача.

За Приевидза Растко Драмичанин отбеляза 18 точки, а Марко Батина – 13.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Орадя, Приевидза, Лукойл Академик, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи