Любомир Минчев: За два дни най-много да изненадаме себе си


Любомир Минчев: За два дни най-много да изненадаме себе си
(сн. НБЛ)
01-05-2024 22:30 | Max Sport 2 | BGbasket.com

Спартак Плевен не успя да си осигури място от първия път във втория кръг в плейофите на Sesame НБЛ. „Синьо-белите“ отстъпиха пред Черно море Тича със 74:80 в зала „Христо Борисов“. Старши треньорът Любомир Минчев отбеляза, че спартаклии няма какво да променят за трететия решителен мач в серията с „моряците“.

 

Къртис Джоунс вкара доста тежки стрелби, да кажем, че не сме го пазили. Това, което казах още след първия мач, че няма да ни бъде толкова лесно във втория и няма да имаме такава успеваемост при стрелбата, се потвърди в този. До полувремето нямахме нито една отбелязана тройка, играхме слабо в доста неща и след голямата почивка. В последната част Джоунс игра добре, а ние се представихме доста по-слабо.

 

Не можем отдадем победата на Черно море на късмета. Ние също можем да кажем, че сме имали късмет в първата среща. Очаквах, че домакините няма да ни пазят отново зона толкова много, но имаха по-добра успеваемост при стрелбата, особено от един играч. Казах на моите играчи, че трябва да имат максимална концентрация“, допълни опитният специалист.

 

Предстои трети мач от серията, в който напрежението е срещу нас, но една страна позитивното е, че ще изиграем още една среща. Ние няма какво да променяме за два дни и да изненадаме Черно море. Най-много да изненадаме себе си, просто трябва да се представим по-добре в нападение и защита, защото имаше моменти, в които можехме да пречупим съперника на контраатаки, но не взехме добри решения“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи