Възстановяването на Стеф Къри ще бъде уникално


Възстановяването на Стеф Къри ще бъде уникално
(AP photo)
27-04-2016 10:33

 

Феновете на Голдън Стейт изтръпнаха в края на втората част в мача с Хюстън в неделя вечер. Тогава №1 баскетболист в света в момента - Стеф Къри, се подхлъзна изключително лошо и напусна терена накуцвайки. След това той се опита да се върне в игра, но не можа и се видя как се затруднява дори с ходенето.


Диагнозата е разтежение първа степен на медиалната страничка връзка на коляното. Тя се намира във вътрешната част на коляното и свързва бедрената кост и пищяла. Контузиите на тази връзка са от първа, втора и трета степен, като първа степен е най-лека. Предвид това, че тази връзка е в капсула, то възможностите и за лекуване са доста сериозно и обикновено не се нуждае от операция.


Обикновено такива контузии изискват лечение между 2 и 6 седмици. Къри ще работи с физиотерапевт и кондиционен треньор, за да възстанови напълно движението на коляното си и да намали подуването.


Възстановяването на Къри ще бъде уникално предвид това, че Уориърс се нуждаят от неговото бързо връщане на терена. Много експерти вярват, че дори и със страхотната дълбочина на състава, тимът няма да може да спечели серия от 7 мача срещу Сан Антонио или Оклахома Сити, че даже и срещу Клипърс или Портланд без Къри.


Следователно екипът на Голдън Стейт ще направи всичко възможно, за да ускори оздравяването на контузения Къри. Това вероятно ще включва често слагане на лед, компресии, повдигане и други методи, които трябва да намалят възпалението.


Сега в Голдън Стейт се надяват серията между Клипърс и Портланд да продължи възможно най-дълго, тъй като това ще дава повече време на суперзвездата да се оправи. Много от експертите сега дават предимство на Блейзърс да спечелят, след като Крис Пол и Блейк Грифин са аут заради травми.


След като сезонът за Уориърс свърши, ще има нова фаза на рехабилитация за Къри. Тя вероятно ще включва агресилно заздравяване на мускула, което ще помогне да защити връзката от новата контузия. Може би най-важната група са мускулите на ханша, които могат да предпазят коляното да се огъне навътре, когато променя посоката или се приземява след отскок. Заздравяването на бедрените мускули също ще бъде много важно, тъй като те поемат силите около коляното, когато човек тича, скача и променя посоката.


Невъзможно е да се определи точна дата за връщането на Къри, но неговите психически и атлетически способности би трябвало да му помогнат да се появи на терена по-бързо от очакването.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Голдън Стейт, Стеф Къри
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи