Барса и Везенков сразиха лидера ЦСКА в продължение


Барса и Везенков сразиха лидера ЦСКА в продължение
12-03-2016 00:03

Барселона с Александър Везенков в състава си записа изключително важна и много трудна победа като домакин на ЦСКА Москва със 100-98. В ключов за класирането на испанците мач те извоюваха успеха срещу лидера в група F на Евролигата в продължение. Така Везенков и компания се изравниха с Химки на четвъртото място във временното класиране с по 5 победи и загуби. ЦСКА пък дели първата позиция с Лаборал Куча с по 7-3. В следващия кръг Барса посреща Реал Мадрид за Ел Класико номер 2 в групата, а ЦСКА посреща Лаборал в директен сблъсък за първото място.

 

Отборите изиграха равностойна първа част с няколко смени на водачеството и без големи разлики, като след нея ЦСКА водеше с 24-21. Барселона завърши първото полувреме много силно – със серия от 14-3 и се откъсна с 9 точки напред за 47-38. Тимът остана напред до минута преди края на третата част, когато гостите взеха водачеството. Много силна серия от 10-0 в средата на последния период изведе ЦСКА с цели 9 точки напред, но Барселона продължи да се бори и до края изравни, за да вкара мача в продължение. ЦСКА вкара първите точки в добавеното време и остана напред в резултата до 7 секунди преди края, когато Джъстин Доулман наниза тройка, за да изравни при 98-98. Последва грешка на ЦСКА и кош отново на Доулман, който донесе победата на отбора си.

 

Везенков бе на терена 4 минути, през които хвана борба и извърши нарушение. Анте Томич наниза 21 точки за победата, а 19 добави Томаш Саторански. Джъстин Доулман пък завърши с 12 плюс 10 борби, като най-важните точки в мача бяха негово дело.

 

За ЦСКА Нандо дьо Коло отбеляза 30 точки, 23 добави Милош Теодосич, а 17 – Кайл Хайнс.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ЦСКА МОСКВА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА, ГРУПА F

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТОП 16 НА ЕВРОЛИГАТА, ГРУПА F

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, ЦСКА Москва, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи