Битка на доказването


Битка на доказването
07-03-2016 11:02

Всяка Купа поднася своите изненади, а това стана и на Купа България 2016 – жени.

 

Тя стигна до там, че четирикратният шампион на България Дунав 8806 и лидера до момента в първенството Хасково 2012 отпаднаха в първия ден и ще се борят за третото място в турнира.

 

Шампионките от Русе изиграха двубой, в който не приличаха на себе си и съответно загубиха от домакина на турнира Берое. Отбор, над който имаха три победи до момента през сезона, но изгубиха битката в най-важния момент. Явно такава е участта на Дунав 8806 в турнирите за Купата, защото въпреки че е четирикратен шампион на страната, ще играе за бронза в надпреварата за трета поредна година.

 

Русенки влязоха в мача с доста напрежение и допуснаха безкрайно много грешки и в двете посоки на игрището. Освен всичко и стрелбата сериозно им изневери и това доведе до загуба с голяма разлика. Днес титулярките на тима ще бъдат длъжни да се докажат на отбора, защото на полуфинала нито една от тях не се представи на нивото, което има.

 

Сребърния медалист от Купа 2015 Хасково 2012 пък влезе с големи очаквания, но не ги оправда. Тимът бе повален от Монтана 2003, който показа по-отборна игра и спечели двубоя и въможността да играе финал. Елена Станкова ще разчита отново предимно на чужденките в отбора си в лицето на Лия Галдейра и Мея Тирера, които и вчера изиграха много силен мач, но и това не стигна. Ралица Нанева също ще има основна роля, а битката за бронза ще ги изправи срещу отбора, който победиха три пъти този сезон.

 

Oчаква ни среща на два отбора с голямо разочарование, които със сигурност ще се опитат да се докажат, че могат много повече от това,което показаха на полуфинал. Двубоят започва от 15.30 в Общинската зала в Стара Загора, а мачът може да наблюдаване пряко и по БНТ HD.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България - жени, Дунав 8806, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи