И петимата са баскетболни хора. Михаил Михайлов доскоро бе треньор в школата на клуба, освен това бе и член на досегашното ръководство, преди миналата година да подаде оставка. Той бе в управата на БК Балкан и когато председател на УС бе настоящият кмет Иван Гавалюгов, като тогава натрупа и доста административен опит като изпълнителен директор. Бизнесменът Владимир Иванов също бе в ръководството на БК Балкан, когато президент бе Гавалюгов. Николай Пеев и Димитър Пенчев са бивши отлични баскетболисти, и двамата са ставали шампиони на България и като играчи - Пеев на три пъти с Балкан, Пенчев с Ямболгаз, а също така и като треньори на подрастващите в БК Балкан. Петко Колев пък бе член на досегашния управителен съвет, стана изпълнителен директор след оставката на Цветан Луканов и е шеф на Спортния отдел в Община Ботевград.


В тричленния нов Контролен съвет влязоха Христо Иванов, Иван Николов и Цветан Барбушев. Христо Иванов е бивш играч на Балкан, Иван Николов е баскетболен рефер, а Цветан Барбушев е от ръководството на фенклуба на Балкан.


Кметът Иван Гавалюгов не влезе в Управителния съвет, но обяви пълната си подкрепа, включително и финансова, на новото ръководство. Гавалюгов бе едно от предложенията за член на управата. Самият той каза пред събранието, че не е член на сдружението, тъй като не си е платил членския внос, и затова номинацията му е невалидна. Молбата на зам. кмета Борис Борисов да стане член на БК Балкан, подадена от него на 22 януари, не е била разгледана от вече старото ръководство. Отвод подаде и друг предложен да остане в УС - Любомир Лилов.


Самото събрание премина доста тегаво, но в крайна сметка предварително обявеният дневен ред бе изпълнен. Бе направен финансов отчет за миналата календарна година. Освен това бяха приети оставките на всички членове на вече стария управителен съвет, като неговият председател Георги Георгиев дори бе подал жалба да не е член и на клуба, което бе гласувано.


Това, което направи впечатление бе, че за първи път от много години насам на общото събрание не присъства мъжкият баскетболен отбор - нито играчите, нито треньорският щаб.


Подробности за намеренията на новоизбрания председател на УС на БК Балкан Михаил Михайлов ще публикуваме по-късно. В какво ще се изрази подкрепата на кмета Иван Гавалюгов за баскетбола в града и в частност за мъжкия тим, също ще съобщим отделно.