Само Майкъл Джордан не уважи влизането си в Залата на славата на ФИБА


Само Майкъл Джордан не уважи влизането си в Залата на славата на ФИБА
20-09-2015 13:58

Както BGbasket.com съобщи първи от всички световни медии, Майкъл Джордан единствен от деветте личности не уважи церемонията по приемането в Залата на славата на ФИБА. В съботната вечер в прекрасния Театър на петзвездния Хотел Casino Barriere беше елита на европейския и световния баскетбол.

 

За наша чест сред тях имаше и четирима българи – Коста Илиев, който от няколко години работи във ФИБА, президентът на федерацията ни Георги Глушков, Александър Божков и комисарят Камен Тошев. Всички те са изключително популярни сред колегите си, се увери с очите си пратеникът на BGbasket.com, който за съжаление пък бе единственият представител на родна медия на стилната церемония.

 

За пръв път в своята история ФИБА я отваря и за публика. Всеки желаещ можеше да се докосне до всичките тези легенди срещу 250 евро за място или 2000 евро за маса от 10 места.

 

Основните действащи лица бяха следните личности, приети в Залата на славата:

 

ИГРАЧИ:

Aн Донован (САЩ)
Майкъл Джордан (САЩ)
Руперто Ерера Табио (Куба)
Шарунас Марчульонис (Литва)
Aнтоан Ригодо (Франция)
Владимир Ткаченко (Русия/Украйна)

 

ТРЕНЬОР
Джейн Стърлинг (Австралия)

 

СЪДИЯ

Робер Бланшар (Франция)

 

ФУНКЦИОНЕР

Ноа Клигер (Израел)

 

Трима българи са членове на Залата на славата на ФИБА. Валентин Лазаров бе приет преди две години в категорията Съдии/Комисари. Повече за приемането му прочетете ТУК. Другите двама българи, които ще останат завинаги в историята на ФИБА, са Артеник Арабаджиян (прочетете ТУК), който бе приет през 2009 година, и Ваня Войнова, която бе приета посмъртно на 1 март 2007-а (историята й прочетете ТУК).

 

Очаквайте в BGbasket.com екслузивни интервюта с Антоан Ригодо, Владимир Ткаченко и Шарунас Марчульонис, които си спомниха за мачовете срещу български отбори, а последните двама – и за тежките лагери на Белмекен!

 

Тодор Димитров, пратеник на BGbasket.com в Лил, Франция

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Зала на славата на ФИБА, Майкъл Джордан, Георги Глушков, Коста Илиев, Александър Божков, Камен Тошев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи