Младежите без победа в първата фаза от Европейското


Младежите без победа в първата фаза от Европейското
(сн. fibaeurope.com)
10-07-2015 17:10

Националният отбор на България за младежи до 20 години завърши без победа първата фаза от Европейското първенство, дивизия А в Италия. Днес тимът ни изигра последния си мач от група В, в който загуби от Латвия с резултат 64-84. Така националите ни ще завършат последни в групата с 4 поражения. Те нямат мач в утрешния последен кръг от този етап. Това означава, че състезателите на Людмил Хаджисотиров ще бъдат един от осемте отбора, които ще се борят за една-единствена позиция, която ще гарантира оставане в дивизия А догодина. Останалите седем ще изпаднат в дивизия В. Отборът ни няма да има мачове през следващите два дни – утре няма мач по програма, а неделя е почивен ден за първенството.

 

Мачът започна доста равностойно, като  първите минути Латвия имаше преднина, но след това националите ни обърнаха резултата и водеха с 25-23 след една част. До почивката обаче съперникът си върна водачеството и успя да натрупа преднина от 10 точки за 45-35. На моменти през третия период Латвия беше с над 20 точки напред в резултата, но въпреки това България завърши със серия от 7-0 в нея и остана на 14 точки зад съперника. До средата на последния период обаче латвийците отново поведоха с над 20 точки и спокойно доиграха мача. Текстовия коментар на мача вижте ТУК.

 

Латвийците хванаха повече борби под коша – 43-37 и си подадоха над два пъти повече асистенции – 17-8. Те предизвикаха и 21 грешки на националите ни, извършвайки 13, а отнетите топки бяха 14-5 в тяхна полза.

 

За България с по 12 точки завършиха Ивко Ивков и Александър Илиев, а 10 добави Александър Милов. За Латвия 18 точки отбеляза Рихардс Луомажс.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛАТВИЯ (20) - БЪЛГАРИЯ (20)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ А

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ А

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ А

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ А

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи