Академик София е новият шампион при юношите (19)


Академик София е новият шампион при юношите (19)
(сн. Sportsimages.bg)
17-05-2015 17:14

Академик София е новият шампион на България за юноши (19). В много интересен и оспорван финален двубой момчетата на Иван Коцев надиграха БУБА баскетбол с 67-58 след силна игра в края. В последната част Академик направи силна серия, която позволи на тима да дръпне напред и в последните минути удържа. 


БУБА тръгна малко по-добре и успя да се откъсне с 11-5, но със здрава защита Академик бързо се върна. До почивката двата тима си разменяха кошове и водачеството, като БУБА отново успя да дръпне, но съперникът се върна и поведе. С тройка на Владимиров точно преди паузата, БУБА все пак взе 2 точки аванс след 20 минути игра. 

БУБА започна добре след паузата и след 8-1 разликата набъбна на 9 точки. Известно време тимът имаше добър аванс, но към края на частта Академик изравни. Това стана с тройка на Николай Николов при оставащи 32 секунди, а след това имаше и размяна на по кош за 46-46 след 30 минути игра.

Академик тръгна с 4-0 в последната четвърт, за да поведе, но Владимиров успя да отговори. Той вкара две поредни тройки, с една на Ники Николов между тях, а след това и пробив, с който даде аванс от точка на БУБА. Веднага обаче Академик реагира и със серия от 12-0 обърнаха нещата в своя полза и спечелиха. Александър Илиев вкара 7 точти поред в тази серия и това позволи на неговия отбор да се откъсне. 

С по 13 точки за победителите завършиха Цветомир Акимов и Александър Илиев, като вторият стана и Най-полезен състезател на турнира.

За БУБА с най-добър с 28 точки и 9 борби бе Юлиян Владимиров, а Алекс Уандие вкара 11 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ (19) - АКАДЕМИК СОФИЯ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ  ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи