Фаворитите при кадетите (16) в регион Витоша взеха своето в НСА


Фаворитите при кадетите (16) в регион Витоша взеха своето в НСА
(сн. Sportsimages.bg)
16-03-2015 21:24 | Superbasket.bg

Петият кръг от кадетското първенство на регион Витоша се игра в неделя в залата на НСА в Студентски град. Фаворитите в мачовете взеха своето, въпреки че съставът на Шампион 2006 малко се измъчи, за да стигне до крайния успех срещу ЦСКА. Този успех на възпитаниците на Лъчезар Коцев отдели тройката в челото - Шампион 2006, БУБА баскетбол и Лукойл Академик от останалите тимове в първата седмица. Остават две дербита до края на този втори етап, в които Шампион 2006 ще се изправи срещу БУБА 1 и в отложен мач Академик София, а те именно ще определят и класирането в челото.

Към този момент БУБА баскетбол (1) и Шампион 2006 са лидери с по 4 победи и без загуба, следва Лукойл Академик с актив 3-1, ЦСКА с 2-2, БУБА (2) с 2-2, а Левски и Спортни таланти са без победа.

Силна трета част на Шампион 2006 наклони везните в тяхна полза и пречупи статуквото на мача им срещу ЦСКА. На почивката те водеха с точка разлика 33-32, но след като спечелиха третата част с 9 точки разлика (28-19) поведоха с двуцифрен аванс преди последната десетка. 

Съставът на ЦСКА направи опит да сведе разликата и се върне в срещата, но три последователни тройки на Ивайло Тонев прекършиха устрема им и закономерно Шампион 2006 затвори мача за 81-72.

Ударното трио на Шампион 2006 Ивайло Тонев с 27, Калоян Георгиев с 24 и Димитър Чакъров с 23 бе под пара и отбеляза 74 от общо 81 точки за успеха на отбора. 

За ЦСКА Александър Ангелов бе най-резултатен с 23 , а Анди Франсис и Калоян Георгиев добавиха по 10 точки.

Съставът на Академик София не срещна особена съпротива от втория тим на БУБА, съставен изцяло от набор 2000. Още на почивката те имаха аванс от 30 точки (45-15), а оттам до края мача се доиграваше - краен резултат 80-38 за Академик.

Марио Мирчев бе най-резултатен с 19, Цветомир Чернокожев добави 18, Йоан Йоргов 14, а Костадин Лазаров завърши с 9 точки.

За БУБА 2 Хасан Чауш се отчете с 8, Петко Стойчев и Емил Петров добавиха по 6, - 6, а Андрей Петков и Павел Петков останаха с по 5 точки.

В последната среща от този кръг първият състав на БУБА продължава безгрешния сезон до момента и с лекота се наложи над Спортни таланти с 82-41. Още на полувремето момчетата на Мануел Марков водеха с 49-13, а през второто полувреме наставникът на БУБА завъртя целия състав - краен резултат 82-41.

Петима от БУБА баскетбол завършиха с двуцифрен актив - Николай Стойков и Георги Илиев с по 15, Владиян Аврамов и Ангел Димитров с по 12, а "Алипиго" Иван Алипиев с 10 точки. 

За Спортни таланти Патарински отбеляза 11, Праматаров и Пешов добавиха по 9.

Следващият уикенд предстои кръг, в който изненади трудно може да се получат. БУБА (1) играе с ЦСКА, БУБА (2) със Спортни таланти, а Академик София - с Левски. Все още е под въпрос изиграването на кръга, тъй като той трябва да бъде в неделя в залата на стадион Васил Левски, а в нея в момента тече ремонт.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕГИОН ВИТОША ЗА КАДЕТИ (16), ПРОЛЕТЕН ПОЛУСЕЗОН, ГРУПА А

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В РЕГИОН ВИТОША ЗА КАДЕТИ (16), ПРОЛЕТЕН ПОЛУСЕЗОН, ГРУПА А

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Регион Витоша - кадети (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи