Николай Боруков: Отиваме на турнира, за да защитим миналогодишния си трофей


Николай Боруков: Отиваме на турнира, за да защитим миналогодишния си трофей
(сн. Sportsimages.bg)
27-02-2015 16:57 | Иван Вълчанов

Ден преди турнира за Купата на България при жените BGbasket.com се свърза с треньорите на участващите отбори с въпроси за състоянието на играчите им, съперника на полуфинал и потенциалните фаворити за спечелване на трофея. Ето какво сподели старши-треньорът на миналогодишния носител на трофея Монтана 2003 Николай Боруков:

 

„Подготовката мина нормално, не очаквах да имам проблеми, тъй като те бяха преди това – имаше контузени. Но преди да започнем подготовката, две седмици преди турнира, разбрах, че операцията на Юдит Кайдачи не е сполучлива. Виктория Стойчева контузи глезена си, а Катя Кордова не е възстановена напълно. Кортни Дювър беше извън строя два месеца и половина, но се надявам за турнира утре да бъде на 100%.

 

Отиваме на този турнир, за да защитим миналогодишния си трофей. И трите останали отбора са респектиращи и имат шанс да играят на финал и да вземат Купата. По-добре би било да не играем срещу домакина, защото и дома и стените помагат, но това има своите плюсове и за нас. От отбора-домакин всички очакват да спечели, има малко нерви, стягане. Важно е, когато играеш срещу домакина, да успееш да се възползваш от положителните страни.

 

От гледна точка на моментна спортна форма в последния месец добре играят и Дунав, и Нефтохимик. Мисля, че както в последните години, така и сега, Дунав има най-голям шанс да спечели. За мен отборът от Русе е обиграният и рутинираният участник, който има по-малко грешки, по-резонни атака и през последния месец напредна доста като форма.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Николай Боруков, Монтана 2003, Купа България - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи