Рилски спортист удържа Монтана в празна зала


Рилски спортист удържа Монтана в празна зала
Дабъл дабъл за Робъртс (сн. Ивайло Андреев)
13-12-2014 20:05

Самоковки записаха втора победа за сезона, близо до изпускане на 21 точки аванс


Втора победа за сезона в женската НБЛ записа отборът на Рилски спортист. Самоковки гостуваха на Монтана 2003 в мач от осмия кръг и спечелиха с резултат 84-79 след много силна трета част, когато натрупаха огромен аванс. В края обаче домакините се доближиха и имаха няколко шанса, но Рилецо удържа и си тръгна с усмивки. Двубоят се игра пред празни трибуни, заради наказанието, което бе наложено на домакините преди няколко дни. Така след този мач монтанки вече са с баланс 3-5, а Рилецо е с 2-6. Следващата седмица Монтана гостува на шампиона Дунав, а самоковки приемат лидера Хасково 2012.


През първата част и двата отбора няма как да се гордеят особено със защитата си, като все пак гостите имаха минимален аванс. Те поддържаха такъв и през втората, като на почивката разликата бе само точка. Второто полувреме обаче тръгна със серия от 17-2 за Рилски и изведнъж гостите се откъснаха много. Малко преди края на третата част те направиха и 10-2, за да дръпнат с 21 точки, а такава бе разликата и след 30 минути. Монтанки обаче не се предаваха и след начало от 15-3 на последната четвърт се доближиха на само 9 точки пасив. Гостите върнаха един кош, но пък с 6-0 домакините свалиха и на 5, а скоро и на 4. При такава разлика в последната минута Монтана направи грешка, а Вероника Джикова отбеляза и върна разликата на 6. След това отново при аванс от 4 точки за гостити, монтанки имаха шанс да намалят, но пропуснаха два пъти и така загубиха двубоя.


Клеандра Робъртс направи дабъл дабъл за победителките с 19 точки и 13 борби. По 18 точки добавиха Вероника Джикова и Алисан Баумън, като те хванаха и съответно 10 и 9 борби.


За домакините с 25 точки и 7 борби приключи Даниела Петева, а по 12 точки вкараха Ренета Дикова и Емилия Янчева.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - РИЛСКИ СПОРТИСТ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ


 


Тагове: НБЛ - жени, Монтана 2003, Рилски спортист (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи