Дунав 8806 и Монтана 2003 лишени от публика и глобени с по 1000 лева


Дунав 8806 и Монтана 2003 лишени от публика и глобени с по 1000 лева
11-12-2014 12:57

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ с участието на Сандра Велчева – Спортен директор НБЛ, председател Иван Евстатиев и членове: Иван Сарафов, Петър Шекеров наложи тежки глоби на женския шампион Дунав 8806.

 

По доклад на дежурния представител Любомир Амиорков на срещата от НБЛ на русенки с Нефтохимик 2010 на 06.12.2014 г. се отчете, че са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.”Еднакви сигнали за край на 24 секунди и отделните части за игра.”

 

2.”Техническо нарушение на N8 Т.Баич от отбора на Дунав Русе.”

 

3.”Изключително арогантно поведение на публиката към съдийската тройка и дежурния представител по време и след края на срещата, състоящо се от непрестанни обидни квалификации, нецензурни изрази и агресивни жестикулации.”

 

За допуснати пропуски и нарушения по т.1 , след предупреждение с решение N 10 от 25.11.2014 г,на основание чл.40.4 от ДАП, комисията на ДАС наказва Дунав Русе с глоба в размер на 100 лв.

 

За допуснати нарушения по т.2, на основание чл.37.2 от ДАП:”За нарушаване на установения ред по време и след завършване на срещата от страна на публиката с отправени заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви,които създават ненормална обстановка” наказва Дунав Русе с „Провеждане на 1/една/ домакинска среща пред празни трибуни” и глоба в размер на 1000 лв.

 

ДАС препоръчва на ръководството на БК Дунав Русе да използва органите на МВР за охрана, с оглед осигуряването на по-добър ред и условия за провеждане на срещите от НБЛ.

 

За техническото си нарушение на Тамара Баич също бе глобена със 100 лв.

 

По доклад на дежурния представител  Румен Калпакчиев на срещата от НБЛ между отборите на БК Монтана 2003 – БК Хасково 2012 на 06.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1. ”Група почерпени зрители, седнали на трибуната зад секретарската маса, още от самото начало започнаха да обиждат съдиите. В началото на втората част, недоволни от резултата, започнаха да псуват, крещят и плюят. Спрях срещата и направих опит да отстраня от залата един видимо нетрезвен гражданин и започнаха и мен да обиждат. Потърсих съдействие от полицията – почти никаква реакция. След края на втората част, подсилена група от зрители заплашват, псуват съдиите и мен. Отправят нецензурни и обидни думи. Поставих на полувремето един полицай до секретарската маса. След завършване на срещата голяма група от зрители заплашват, псуват, плюят. Полицията я няма никаква.”

 

2. ”Не се яви назначеният помощник-секретар поради болест.”

 

3. ”Охраната на срещата – офицер Илиев с двама полицаи пристигнаха в залата 3 минути преди началото на срещата.”

 

За допуснати нарушения по т.1, на основание чл.37.2 от ДАП: ”За нарушаване на установения ред по време и след завършване на срещата от страна на публиката с отправени заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви,които създават ненормална обстановка” наказва Монтана 2003 с „Провеждане на 1 /една/ домакинска среща пред празни трибуни” и глоба в размер на 1000 лв.

 

ДАС препоръчва на ръководството на Монтана да използва органите на МВР за охрана, с оглед осигуряването на по-добър ред и условия за провеждане на срещите от НБЛ.

 

ДАС счита за целесъобразно, Монтана 2003 да осигурява резервен секретар.

 

ДАС препоръчва на Монтана 2003 да проведе среща с ръководството на МВР за осигуряване на оптимален състав от служители и увеличена активност към поведението на публиката.

Други решения:

 

По доклад на дежурния представител Чавдар Зехиров на срещата от НБЛ между отборите на Черно море Порт Варна – Лукойл Академик на 05.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

„Сигналът за 24 секунди заглъхва”

 

„Техническо нарушение на ст.треньора на БК Лукойл Академик”

 

„Техническо нарушение на N15 М.Пупович от отбора на БК Черно море Порт Варна”

 

За допуснато нарушение – неизправни измервателни уреди, на основание чл.40.4 от ДАП, наказва БК Черно море Порт Варна с предупреждение и срок за отстраняване на дефектите до 20.12.2014 г.

 

Глоба в размер на 200 лв за второ техническо нарушение за сезона на старши треньора на БК Лукойл Академик, Йовица Арсич.

Глоба в размер на 100 лв за техническо нарушение на Милян Пупович, БК Черно море Порт Варна.

 

По доклад на дежурния представител Валентин Христов на срещата от НБЛ между отборите на Черноморец– Берое на 06.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

„Информационното табло е старо и амортизирано, липсват му осветителни крушки. Резултат и време на игра се отчитат, но броят на едноминутните прекъсвания и коя част от играта се провежда – не отразява.”

 

 „През първото полувреме нямаше деца за почистване на пода и състезателите сами го забърсваха. През второто полувреме имаше едно дете.”

 

„По време на почивката между втора и трета част нямаше игри с публиката или среща между подрастващи”

 

За неотстранени неизправности на технически съоръжения, на основание чл.40.4 от ДАП, наказва Черноморец с глоба в размер на 200 лв.

 

Съгласно чл.40.25 от ДАП:”За необезпечено подсушаване на терена”,наказва Черноморец с глоба в размер на 100 лв.

За неосигуряване на забавление на публиката, на основание чл.40.35 от ДАП, наказва Черноморец с глоба в размер на 200 лв.

 

По доклад на дежурния представител  Желчо Генов на срещата от НБЛ между отборите на Рилски спортист– Ямбол на 01.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

„Техническо нарушение на ст.треньора на Рилски спортист, Росен Барчовски – 300 лв/трето за сезона/”

 

 „Техническо нарушение на N 13 К.Джонсън от Ямбол – 200 лв/второ за сезона/”

 

По доклад на дежурния представител София Масларова на срещата от НБЛ между отборите на Ямбол– Спартак Плевен на 06.12.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

„Техническо нарушение на N 13 А. Илиев от Спартак Плевен.”

Дисквалифициращо нарушение на N13 А. Илиев от Спартак Плевен.”

 

Дисквалифициращо нарушение на N 13 К. Джонсън от Ямбол.”

Решение 1: По т.1 състезателят А. Илиев от Спартак Плевен се наказва с глоба в размер на 100 лв. По точка 2 същият състезател се наказва с глоба в размер на 150 лв и лишаване от състезателни права за една среща.

 

По точка 3 състезателят К. Джонсън от Ямбол се наказва с глоба в размер на 150 лв и лишаване от състезателни права за една среща.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Монтана 2003, Дунав 8806, Ямбол, Спартак Плевен, глоба, НБЛ - мъже, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи