Ямбол започна подготовка за новия сезон


Ямбол започна подготовка за новия сезон
(сн. lap.bg)
20-08-2014 13:31 | yambolbasketball.com

Ямбол започна подготовка с част от баскетболистите си, които ще бъдат в отбора през новия сезон 2014/2015. За първата тренировка старши-треньорът на отбора Юлиян Радионов изведе седем баскетболисти. Капитанът Станислав Говедаров, Стоян Петков, Стойо Чолаков, Иван Тенев и юношите на клуба Андрей Иванов и Косьо Великов. Единственото ново име за сега в Ямбол е Милен Костов. 


Възпитаникът на Тигър Ямбол може да играе като плеймейкър и атакуващ гард. Роденият в Ямбол баскетболист е висок е 185 см., тежи 78 кг., на 24 години. Има седем мача за ямболския отбор през сезон 2006-07. След това той замина за САЩ, където продължи своето обучение. През 2010- завършва prep school в Ричмънд, Индиана. Милен играе за отборът на това училище, който е в първа дивизия топ-таланти от цялата страна. В престоя си там бележи средно по 6.8 точки. 


Сезон 2010-11 е първият му в колежа. Той играе за Темпъл Баптист (сега Охайо Мид Уестърн) в Cинсинати, Охайо. 
Като новобранец записва по 8.0 точки, 3.1 борби и 2.2 асистенции. 


През вторият си сезон 2011-12 в Темпъл Баптист статистическите му показатели са 12.1 точки, 4.0 борби и 4.4 асистенции. След добрият сезон Милен се трансферирах в Охайо Крисчън Юнивърсити в Съркълвил, Охайо, който е в по-високата NAIA Division 2


В първата година с Охайо Крисчън 2012-13 има по 5.5 точки, 2.0 борби, 1.0 асистенции за 15 мин. средно на мач.


Последната му четвърта година с Охайо Крисчън под ръководството вече на нов треньор, Тони Стокмън, става регионален шампион за първи път в историята на университета, като приносът му за отбора е 9.3 точки, 3.0 борби и 4.0 асистенции за средно по 22.0 мин. Получава и индивидуална награда от NAIA Division 2 NCCAA за характер и феърплей по време на Final 4.

 

През последните два месеца Костов се подготвяше в Уеко, Тексас, който е един от десетте университета в цяла Америка работещи по програмата на Baylor University - един от най-престижните в баскетболно отношение университети в САЩ. 


Освен споменатите седем баскетболисти, започнали подготовка, с отбора играч на Ямбол през новият сезон ще бъде и Костадин Маршавелски, който ще се присъедини към съотборниците си, след като приключат ангажиментите му с национални отбор. В плановете на мениджмънта на клуба влиза превличането на трима чужденци на позициите плеймейкър, леко крило и център.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи