Георги Младенов: Играхме защита като пионерски отбор


Георги Младенов: Играхме защита като пионерски отбор
17-08-2014 22:22

Националният отбор на България претърпя трета поредна загуба в квалификациите за Евробаскет 2015, с което на практика шансовете ни за класиране угаснаха. Днес нашите бяха победени от Израел, а след двубоя старши треньорът на тима Георги Младенов каза следното пред камерата на БНТ:


"Бяхме на 30% от това в Черна гора. Вкараха ни 100 точки, в това няма нищо хубаво. Хубаво е само, че свърши мача. Това е отборна игра и не ме интересува дали някой индивидуално се е изявил добре и е вкарал 10 или 15 точки, при положение, че ние падаме с 20.


Не можахме да направим абсолютно нищо в защита. Бяхме ги разузнали по добър начин, но сега беше все едно, че за първи път ги виждаме. Много слабо в защита - 46 ни вкараха до полувремето и 54 второто. Третата ни отбелязаха 36 точки, а ние играхме такава защита все едно се срещаме за първи път и като пионерски отбор. Нямаше я агресията от Черна гора и резултата е ясен.


Има още три мача. Момчетата се опитаха да направят това, което искахме, но тук става въпрос и за опит, класа, рутина и на изиграни много мачове. Някои от тях имат едва два-три мача. Без да се оправдавам, но седем човека са дебютанти. Само Аврамов, Костов и Върбанов са играли досега повече мачове. Повечето други са с първи срещи. Момчетата дават максимума, но това са реалностите. Това обаче е и бъдещето. Това са момчета, които след една-две години ще бъдат гръбнак на националния отбор. И ако сега ги пречупим и започнем, както обичаме ние, да ги почерним, няма да е много хубаво. Нека се пазят тези момчета, това е бъдещето на баскетбола. Каквото има, ще го поема аз, няма проблеми.


Днес не беше този отбор от Черна гора. Даже не бяхме и на тези 30%."


Тагове: България, Квалификации за Евробаскет 2015, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи