Ремакс спечели първата среща при Аматьорките


Ремакс спечели първата среща при Аматьорките
Гатева стреля от наказателната линия (сн. BGbasket.com)
25-11-2010 09:10

Вчера вечерта в залата на "50-о ОУ" в кв. Драгалевци в столицата започна първата по рода си Аматьорска лига за жени. Стартът на турнира бе даден с мача между Олд Старс и Ремакс, а някой от състезателките взели участие в него спокойно биха могли да се пуснат и в женското първенство на България. Към мачът имаше голям интерес, като залата се оказа малка, за да побере всички желаещи да го гледат. Олд Старс водеше през повечето време, но в края на третата част и началото на четвъртата Ремакс направи серия от 18-0 и обърна резултата в своя полза, за да спечели със 77-67.


Мачът започна с по-добра игра на отбора на Олд Старс, който взе аванс в началото. След края на първата част тимът водеше с 19-13, а с още 4 поредни точки в началото на втората преднината на тима стана двуцифрена, 23-13. В този момент Ремакс направи серия от 9-0 и отново се върна в мача. Олд Старс обаче продължи да води до края на първото полувреме, който дойде при резултат 36-32.


След почивката "белите" в този мач отново водеха, но Ремакс бяха все така близо. След края на третата част Олд Старс водеше с 54-52, но това бе за последно в мача. В началото на втората част резултатът бе изравнет, а след това Таня Гатева вкара две поредни тройки и Ремакс поведе. Преднината на тима стигна и 10 точки, но в последната минута бе намалена на 5, като дори Олд Старс имаше атака. Тимът обаче я пропиля и до края "сините" в този мач нямаха проблеми да задържат водачеството.


Най-резултатна за победителките бе Таня Гатева, която завърши с 27 точки. Освен точковия принос тя бе полезна като цяло с играта си и хвана 7 борби и направи 7 асистенции. Добри включвания имаше Весела Тончева, която приключи с 15 точки, а с дабъл дабъл се отчете Белослава Бошкова - 14 точки и 10 борби.


За Олд Старс силно игра бившата състезателка на Славия Христина Горецова, която вкара 26 точки. Росана Дачева завърши с 13 и 6 борби, а три състезателки вкараха по 7 - Росица Църова, Стефани Първанова и Мария Цветкова.


Следващите мачове от Аматьорската лига за жени са на 6 декември, а в тях ще играят Шаркс - Олд Старс и Ким - Ремакс


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛД СТАРС - РЕМАКС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В АБА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В АБА - ЖЕНИ  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи