Любомир Минчев: В следващия мач няма да бъде толкова лесно


Любомир Минчев: В следващия мач няма да бъде толкова лесно
(сн. НБЛ)
29-04-2024 22:35 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен постави ударно начало на плейофите в Sesame НБЛ. „Синьо-белите“ не срещнаха съпротива от Черно море Тича след 116:83 в зала „Балканстрой“. Старши треньорът Любомир Минчев отдаде категоричната победа на спартаклии на добрия процент при стрелбата от игра, но изрази и притесненията си от това, че той няма да бъде такъв във втория мач от четвъртфиналната серия.

 

Отдавам категоричната победа на добрия процент при стрелбата от игра (б.а – 54), който имахме в този мач. Вкарахме 20 тройки, много рядко се случва някой отбор да направи такова нещо. Това ме радва, но винаги трябва да има една лампичка, че в следващия мач няма да бъде толкова лесно. Играхме концентрирано, очаквахме, че гостите могат да пазят зона, бяхме се подготвили за този факт. Това е нормално и не е нещо специално, но го очаквахме. С изключение на последните минути, които имахме в защита, няма как да не съм доволен от това как играхме.“

 

След края на срещата казах на Талиб Занна няколко думи в съблекалнята пред целия отбор, но нищо по-специално. Не смята, че и трябва“. Получи две технически нарушения, а не директна дисквалификация и неговото участие няма да бъде проблем за втория двубой“, коментира опитният специалист относно изгонването на центъра в началото на втората част.

 

Очаквам Черно море да изглежда доста по-различно във втория мач. Заради това казах, че високият процент и многото вкарани тройки ме притесняват до известна степен, тъй като може да се отрази негативно от гледна точка на подценяването след тази победа. Това е нещо, на което обърнах внимание в съблекалнята“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи