Любомир Минчев: Имаме по-голям потенциал от Черно море


Любомир Минчев: Имаме по-голям потенциал от Черно море
(сн. НБЛ)
23-04-2024 23:00 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен спусна завесата с победа в редовния сезон на Sesame НБЛ. 

 

„Синьо-белите“ не се дадоха на Черноморец след  81:76 в мач от Топ 6, който се изигра в зала „Балканстрой“. Старши треньорът Любомир Минчев коментира победата на спартаклии срещу „акулите“ и предстоящите плейофи с Черно море Тича.

 

Без значение е какво сме направили до този момент, идват плейофите. Доволен съм от победата и от това как играхме на моменти. Мога да кажа, че имахме доста слаби моменти, имаше нервност в нашата игра. Може би от това, че мачът не бе важен за класирането. Някои играчи бяха по-слаби защита, докато други направиха грешки в нападение. На полувремето имаше по-висок тон и забележки. Нормално е след това да има повече настроение и радостта да бъде по-голяма. Имаше доста добри неща през второто полувреме.“

 

Не ни тежеше това, че бяхме допуснали осем поредни загуби срещу Черноморец, както и това, че основни играчи не бяха на линия за гостите. Нормален мач, те си преценяват кой да играе и кой не. Винаги е добре да сме в пълен състав – нещо, което досега не бяхме. Непрекъснатите здравословни проблеми ни пречат на тренировъчния процес. Дойде времето, в което няма време за тренировки и трябва да се играе. По-добре да сме здрави, отколкото болни“, каза опитният специалист.

 

Не съм гледал играта на Черно море след назначаването на Георги Давидов за треньор. Ние играхме с този отбор преди треньорската смяна. Не мога да кажа дали да ще ни бъде тежко. В плейофите всичко е различно, но ние сме отборът с по-голям потенциал и зависи до голяма степен как ще подходим ние“, допълни Минчев.

 

Попитан за трагедията, която сполетя Илия Станков, който си замина преди седмица, след като загуби борбата с коварното заболяване, наставникът заяви:

 

С Илия Станков бяхме съотборници една година в Левски. За съжаление се случват такива неща, някои хора по една или друга причина… В случая е заради болест.Тъжно е толкова млад човек да си замине. Ако трябва да съм честен, нещастието, което го сполетя, е неприятно за всички нас, но това не може да бъде основната мотивация за нас. Основната мотивация е успехът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи