Спартак мечтае за второто място след нов трилър с Рилски


Спартак мечтае за второто място след нов трилър с Рилски
(сн. НБЛ)
14-04-2024 14:50 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен направи стъпка във вярната посока в Топ 6 на Sesame НБЛ след допуснатата грешка срещу Балкан по-рано тази седмица. Селекцията на Любомир Минчев спечели драматичен дуел срещу Рилски Спортист с 85:81 в среща от 30-ия кръг, изиграна в зала „Балканстрой“. Както по традиция, двата тима сътво риха още една драма в мачовете помежду им, но във финалните акорди спартаклии намериха пътя към успеха и запазиха надежди за второто място преди старта на плейофите.

 

 

Извън състава на „синьо-белите“ бе Талиб Занна, който има болки в коляното.  Срещу името на плевенския тим личат 21 победи и 9 загуби, което го поставя на третото място във временното класиране, а съставът на Любомир Киров заема втората позиция с 22 успеха и 8 поражения. На 19 април (петък) Спартак ще домакинства на ЦСКА, докато ден по-късно Рилски ще посрещне Черно море Тича.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Откриващите минути преминаха в опиване на почвата, като постепенните нападения липсваха и от арсенала на двата отбора. Алекс Ломакс и Николай Стоянов влязоха в ролята на основни оръжия за домакините, докато от другата страна Чавдар Костов и Алън Арнет се заеха с тази задача. Офанзивната мощ на спартаклии започна да придобива по-сериозни изражения чрез силното включване на играчите от пейката, които им осигуриха аванс от 5 точки в края на дебютния период.

 

Макар че стрелбището бе отворено в началото на следващата десетка, двата отбора понамалиха оборотите при вкарването. Джулин Люис и Цветомир Чернокожев сториха всичко възможно „синьо-белите“ да не изпуснат водачеството. Арнет и Костов се погрижиха нападението на „скиорите“ да взлезе в действие, но плевенският тим се оттегли в съблекалнята при 43:42.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Размяната на серии беляза старта на третата част, като Роидни Първис и Джон Флорвитъс бяха обичайните заподозрени в офанзивен план. Стоянов и Майкълин Скот също не отстъпваха в опитите да помагат на своите съотборници. Впоследствие Чернокожев предостави възможността на домакините да си извоюват 4-точков актив след 30 минути игрово време.

 

Откриващите моменти в заключителната четвърт оставиха лидерството в ръцете на спаратаклии, като Чернокожев често караше защитата на гостите да се съобразява с него. Деян Карамфилов имаше дтуги планове и почти собственоръчно постави равенството на таблото при по-малко от 3 миниути, оставащи на часовника. Драматичните моменти не липсваха, а далечен снаряд на Първис изведе „синьо-белите“ с 3 точки напред във финалние 2 минути. Скот се разписа атака по-късно, а в ответното нападение Първис не трепна от наказателната линия. Последа пропуск на Джоузеф Лоусън от въпросната линия, след което Ломакс бе точен за 4 плюс в последните 16 секунди. Крис Минков намали от средна дистанция, но Първис отново демонстрира точен мерник прати радостта в домакинския лагер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Цветомир Чернокожев блесна с пълна сила за Спартак със своите 20 точки и 9 борби. Родни Птрвис го последва със 17 точки, Алекс Лмакс се разписа с 10, Николай Стоянов финишира с 10.

 

Джоузеф Лоусън бе над всички за Рилски с 16 тточки. Алън Арнет наниза 13, Чавдар Костов финишира с 12, Майкълин Скот остана с 10 и 6 асистенции. 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи