Васил Евтимов: Единственото фатално е, че загубихме домакинското предимство


Васил Евтимов: Единственото фатално е, че загубихме домакинското предимство
(сн. НБЛ, архив)
08-05-2024 21:49 | Max Sport 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов обясни причините за загубата от Балкан в Бургас на старта на полуфиналната серия в Sesame НБЛ:

 

„От всеки мач може да се извадят позитиви, просто този трябва да го забравим. Искам да поздравя Балкан, днес ни надиграха.

 

Фрапиращо за мен имаме само 6 точки на контраатака. Не можахме да си използваме нашето оръжие, така че това трябва да го поправим. Не е фатално. Единственото фатално е, че загубихме домакинското предимство. Ако искаме да продължим напред, на всяка цена трябва да вземем мач №2. Може да вземем положителни неща от всеки мач, но от този има доста негативни, които ще се опитаме да поправим още утре.

 

В началото на четвъртата част извадих Травис за две минути, защото той трябва да почива. Няма как да играем мач след два дни и той да играе над 35 минути. Може да играе, но след два дни ще бъде контузен. Знаех, че Евгени няма да може да играе, днес Травис игра най-много, но не сме загубили там мача.

 

Баскетболът е игра на серии, просто те направиха тяхната в този момент, но не мога да обвинявам никого. Днес ни надиграха, трябва да поздравим Балкан и просто да изиграем по-силен мач. Имаха много голяма успеваемост от тройката – имат 13, което е нещо, което в нашата зала е много. Последния мач, в който ни победиха с една точка, тогава бяха вкарали само половината, а днес имаха 7 на почивката и отварят мача с 4 тройки. Там трябва да сме малко по-концентрирани.

 

Сега трябва да почиваме и след два дни отново ще се срещнем тук. Причината Шон Смит да не играе е треньорско решение, ще видим как ще е след два дни. За Христо Захариев надявам се да е добре.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи