Анадолу Ефес се класира с гръм и трясък в плей-ин турнира на Евролигата (видео)


Анадолу Ефес се класира с гръм и трясък в плей-ин турнира на Евролигата (видео)
(сн. Anadolu Efes SK/twitter)
11-04-2024 23:21 | BGbasket.com

Анадолу Ефес изпълни целта си и намери място в плей-ин турнира на Евролигата. Съставът на Томислав Миятович не прости на Цървена звезда след 100:55 в мач от последния 34-и кръг. В „Синан Ердем Доум“ турците дадоха предпоставки за разгром още през първото полувреме, докато в хода на второто не оставиха съмнение в своята победа, която е пета поредна в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. Двубоят не мина без нерви, тъй като за сърбите бяха изгонени Жоел Боломбой и Милош Теодосич, докато от другата страна това се случи с Тайрик Джоунс.

 

 

 

Така „сините“ заемат десетата позиция в подреждането с по 17 успеха и 17 поражения, а играчите на Йоанис Сфейропулос завършиха на незавидното 16 то-място с 11 победи и 23 загуби. Анадолу ще разбере своя съперник в плей-ин турнира на по-късен етап.

 

 

 

Началото не бе от най-добрите от гледна точка на резултатността. Това обаче не попречи на Тибор Плайс и Уил Клайбърн да изведат домакините с крехка разлика от 4 точки след 10 минути игра.

 

Илайджа Брайънт пое щафетата от своите съотборници през втората част и турците не се забавиха с натрупването на двуцифрена разлика. До края на полувремето епизодичните изяви на Лука Митрович не промениха ситуацията за гостите и „сините“ се изстреляха при 45:31.

 

 

 

При подновяването на играта тимът от Истанбул продължи с наказателната си акция и на бърза ръка обезсмисли интригата, за да си гарантира безпроблемно продължаване в следващия етап.

 

 

 

 

Илайджа Брайънт блесна за Анадолу с 26 точки. Дерек Уилис наниза 15, Дан Отуру има 13 и 6 борби, Ерджан Османи финишира с 12 и 7 овладени под двата ринга топки.

 

Лука Митрович (6 борби), Рокас Гиедрайтис (5 овладени под двата ринга топки) и Неманя Недович отговориха с по 11 точки за сърбите.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Анадолу Ефес Цървена звезда, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи