Олимпиакос обърка сметките на Партизан в Белград (видео)


Олимпиакос обърка сметките на Партизан в Белград (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
29-03-2024 00:16 | BGbasket.com

Олимпиакос продължава да крачи уверено към плейофите в Евролигата след втори пореден триумф. Селекцията на Йоргос Барцкас матира Партизан със 74:69 в среща от 32-ия кръг, изиграна в „Щарк Арена“. Гърците преминаха през сериозни проблеми, тъй като трябваше да наваксват двуцифрен пасив, но си свършиха работата в последната част и нанесоха второ последователно поражение на сърбите, отдалечавайки ги сериозно от това да се класират за плей-ин турнира в надпреварата. 

 

Срещу името на „червените“ личат 20 победи и 12 загуби, като това ги прави пети във временното класиране, а момчетата на Желко Обрадович се смъкнаха до 13-та позиция с 14 успеха и 18 поражения. На 4 април (четвъртък) тимът от Пирея ще има визита на Цървена звезда, докато „гробарите“ ще гостуват на АЛБА Берлин.

 

 

 

Реализаторският дуел между Айзея Канън и Бруно Кабокло между взе връх в началните минути, преминали при поделено надмощие. Кевин Пънтър и Франк Камински имаха други планове, които осъществиха и помогнаха на домакините да се отскубнат с 5 точки в края на дебютния период.

 

 

 

Тандемът Пънтър – Камински остави водачеството в ръцете на сърбите и в началото на следващата десетка. Найджъл Уилямс-Гос даде да се разбере, че гостите не са дошли на разходка в сръбската столица и изравни силите, но Матеуш Понитка и Пи Джей Доузиър се постараха „гробарите“ да се оттеглят в съблекалнята при 40:32.

 

 

 

Кабокло, Камински и Пънтър доведоха зарадваха своите фенове в залата на старта на третата част, когато осигуриха двуцифрена разлика на отбора от Белград. Гостите рядко бяха успешни в опитите си да отвърнат на удара, а Камински и Пънтър се погрижиха актуалния първенец на Адриатическата лига да се радва на 13 точки след 30 минути игра.

 

 

 

Картината в откриващите моменти на последната четвърт придоби съвсем друг вид, тъй като „червените“ сътвориха пълен обрат чрез усилията на Костас Папаниколау, Томас Уолкъп и Уилямс-Гос. Пънтър върна от пепелта шансовете на домакините за победа и предизвика нов развой на събитията. Точните стрелби Янулис Ларендзакис и Уолкъп промениха цифровите изражения на светлинното табло, но кош на Камински докара нещата до равенство с 45 секунди, оставащи на часовника. В ответната атака Мустафа Фал се разписа, а нападение по-късно Камински и Понитка не успяха да поразят целта. След това Уилямс-Гос не сбърка от наказателната линия и всичко приключи.

 

Найджъл Уилямс-Гос поведе тима от Пирея към триумфа със 17 точки и 5 откраднати топки. Костас Папаниколау наниза 13 точки, Томас Уолкъп навъртя 11, Айзея Канън приключи с 10.

 

Кевин Пънтър регистрира 19 точки и 5 асистенции за сърбите. Франк Камински завърши с 14, 8 борби и 5 завършващи подавания. Бруно Кабокло остави срещу името си 13 точки и 8 овладени под двата ринга топки, Пи Джей Доузиър има 12 и 9 овладени под двата коша топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Партизан, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи