Реал Мадрид заключи първото място насред белградския ад (видео)


Реал Мадрид заключи първото място насред белградския ад (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
21-03-2024 23:54 | BGbasket.com

Реал Мадрид си гарантира първото място в редовния сезон на Евролигата, след като изкова трети пореден триумф. Настоящите шампиони в турнира на богатите матираха Партизан с 88:76 в среща от 31-ия кръг, изиграна в препълнената до краен предел „Щарк Арена“. Първото полувреме не предвещаваше подобен изход, но през второто мощта на испанците се оказа достатъчна да оцелеят в белградския ад.

 

 

 

Мадридчани са недостижими на върха с 25 победи и само 6 загуби, а баскетболистите на Желко Обрадович се смъкнаха до 11-та позиция с 14 успеха и 17 поражения във временното класиране в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. На 29 март (петък) Реал ще домакинства на Цървена звезда, докато ден по-рано „гробарите“ ще приемат Олимпиакос.

 

 

 

Слабата резултатност се превърна във водещ фактор в началните минути, като водещите реализатори липсваха и от двете страни. По този начин светлинното табло светеше при 13:13 в края на дебютния период.

 

 

 

Двата отбора вдигнаха оборотите в офанзивен план до известна степен в следващата десетка. Франк Камински и Джеймс Нънали се заеха със задачата да дават тон на домакините, докато от другата страна Марио Хезоня започна да намира своя ритъм. Хърватинът получи рамо в нападение от Габриел Дек, който се погрижи гостите да заиграят ролята на лидери и да се приберат в съблекалнята при 33:31.

 

Стартът на третата част не бе по-различен, тъй като двата тима отново се захапаха. В този момент на преден план излезе съобразният реализаторски дуел между Камински и Хезоня. Бруно Кабокло и Алекса Аврамович направиха опит да окрилят сърбите, но Фабиен Козер, Гершон Ябуселе и Валтер Таварес имаха същите планове, за да нарушат статуквото и да тласнат испанците с 14-точков актив след 30 минути игра.

 

Шоуто на Хезоня изгря на сцената в дебютните моменти на заключителната четвърт и „белите“ изглеждаха неуязвими. Кевин Пънтър даде да се разбере, че „гробарите“ са готови да дадат отпор във финалните акорди, но Дек напомни за себе си и уби мечтите им, за да остави радостта в редиците на мадридчани.

 

 

 

Марио Хезоня се открои за Реал със своите 25 точки, 6 борби и 5 точни шута отвъд дъгата. Габриел Дек се отчете с 13 и 5 овладени под двата ринга топки, Фабиен Козер и Гершон Ябуселе реализираха по 10, като вторият завърши и със 7 овладени под двата коша топки.

 

Франк Камински бе над всички за отбора от Белград с 19 точки. Кевин Пънтър (7 борби) и Джейъмс Нънали (5 овладени под двата ринга топки) се разписаха с по 16, Алекса Аврамович завърши с 10 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Партизан, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи