Франция удържа Русия и се класира на полуфинал (видео)


Франция удържа Русия и се класира на полуфинал (видео)
Франция ликува след трудния успех (сн.fibaeurope.com)
26-06-2015 13:07

Франция ще бъде съперникът на Испания на полуфинала на Евробаскет 2015. Това стана след успеха им на четвъртфинала над Русия със 77-74. Така за четвърта поредна година Франция ще бъде в първите четири на Евробаскет, но този път успехът дойде доста трудно.

 

Мачът започна оспорвано, но Русия държеше контрола и след първата част излезе с четири напред. През втория период играта бе доста оспорвана и след няколко смени на водачеството на почивката Франция излезе с три аванс при 38-35. След подновяване те постепенно вдигнаха преднината си, но Русия не позволи това да продължи дълго и държеше разликата до 3,4 точки. Минута преди края таблото отново сочеше равенство при 71-71, но французойките удържаха крайния успех.

 

Роженичката Сандрина Грюда бе най-резултатна за успеха на французойките с 23 точки, а 18 добави Ендене Миям. Селин Дюмер бе близо до дабъл-дабъл с 13 точки и 9 борби.

 

За Русия Епифани Принс направи страхотен мач с 32 точки, но това не стигна на отбора и да спечели. Наталия Виеру завърши с 11. 

 

 

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - РУСИЯ

 

 

ПРОГРАМА И РАЗУЛТАТИ ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ 5/8 МЯСТО НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 - ЖЕНИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2015 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи