Трофеят на Евробаскет ще обиколи Европа


Трофеят на Евробаскет ще обиколи Европа
19-05-2015 20:05

От днес започва обиколката из цяла Европа на трофея на Евробаскет. Той ще бъде вдигнат от новия европейски шампион на 20-и септември в Лил, Франция, където ще бъде финалът на първенството.

 

Днес купата е в Рига, като след повече от два месеца турът ще завърши в Кьолн на 30-и август. Самият трофей е произведение на изкуството, като е изработен от злато и сребро, а в горната си част е украсен с 24 скъпоценни камъка.

 

При всяка спирка от европейския тур феновете ще имат възможност да се снимат с купата и да участват в организираните събития, съпътстващи пристигането на й в съответния град. Разбира се, симпатичният талисман на Евробаскет Франки, ще държи купата под око, обикаляйки с нея, за да позира за снимки.

 

Титлата ще премине през Рига (Латвия), Талин (Естония), Рейкявик (Исландия), Загреб (Хърватия), Атина (Гърция), Бургос (Испания), Брюксел (Белгия), Истанбул (Турция), Берлин (Германия), Тампере (Финландия), Любляна (Словения), Варшава (Полша), Охрид (Македония), Антверпен, (Белгия), Бърно (Чехия), Белград (Сърбия), Лайден (Холандия), Сараево (Босна и Херцеговина), Израел, Милано (Италия), Страсбург (Франция), Триест (Италия), Кьолн (Германия).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2015
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи