Виктория Маринова: Играхме с много по-голяма отдаденост


Виктория Маринова: Играхме с много по-голяма отдаденост
(сн. facebook.com/eyblce)
22-01-2019 15:30 | balkan-basket.com

Преди ден баскетболният отбор на Балкан до 15 години се завърна от Шопрон, където участва във втория етап от европейската младежка лига. Тимът на Виктория Маринова се представи много силно, като постигна три победи и допусна само една загуба, но не успя да се класира за плейофите, тъй като преди това в Чехия претърпя четири поражения. Ето какво каза пред клубния сайт на Балкан старши треньорът на отбора Виктория Маринова за представянето в турнира:

 

- Три победи и една загуба, как оценявате представянето на отбора в Унгария?

- Виждам разлика и резултат от подготовката след първия турнир, който се проведе в Прага (Чехия). Момчетата бяха концентрирани по-голяма част от мачовете и това се отрази веднага в процента на грешките. Успяхме да ги редуцираме почти на 50% от предходния турнир. Видимо играехме много по-агресивно и с дух, себераздаване и голяма отдаденост по време на мачовете. Подобрихме успеваемостта при борба в защита и нападение, откраднати топки и реализацията на бързите атаки.

 

В първите три мача, в които записахме победи, като цяло момчетата изпълниха тактическите ми указания и контролираха игровите ситуации. Разбира се, това не означава, че в последния мач, който загубихме, те не ги изпълняваха, но разликата във физиката и опита, който имаше отбора на Гросупле, им даде по-голямо предимство и  заслужено победиха.     



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕМБЛ, Балкан (15), баскетбол, Виктория Маринова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи