Балкан профука 24 точки срещу Левски Лукойл, но взе победа от София


27-12-2018 20:45 | BGbasket.com

Балкан профука 24 точки преднина в зала "Универсиада" срещу Левски Лукойл в първи четвъртфинал за Купата на България, но си тръгна с победа с 81:80 от София.


Кошмарна първа четвърт, но фантастична трета за Левски спаси ситуацията за шампионите и остави всичко отворено за реванша на 16 януари в Ботевград. Балкан от своя страна може само да съжалява за пропуснатата огромна разлика.

 

Двубоят започна повече от добре за гостите с 8-0 в тяхна полза. Левски успя да върне тези точки, но след това до края на първата четвърт Балкан буквално избухна, като за десет минути наниза 25 точки, срещу само 11 за "сините". С нови пет безответни точки срещу кошмарната защита на Левски ботевградчани покачиха още, а традиционно силното нападение на домакините така и не се задейства.


Втората четвърт вече нещата си дойдоха на мястото поне в атака за Левски, но в отбрана така съставът на и успяваше да спре противника, който поддържаше солидната си преднина, стигаща и до 24 точки. До почивката Балкан водеше с 51:33, като нещата не изглеждаха много добре за Левски.

 

Очаквано обаче, тимът на Тити Папазов излезе по друг начин от съблекалнята за второто полувреме. "Сините" нанизаха четири бързи тройки и спряха няколко нападения на противника, за да стопят изоставането си само до шест точки. До края на третата четвърт Патрик Рембърт вече имаше 30 точки, Левски - 15 тройки, а разликата бе едва три. Заради лек проблем от първото полувреме след почивката повече за Балкан не се появи една от основните фигури Алекс Гаврилович.

 

Не мина и без нерви след различни съдийски отсъждания и в двете посоки, но в крайна сметка двубоят стана оспорван и равностоен.

 

Нови пробойни в защитата на Левски позволиха лесни кошове на Балкан в началото на последната четвърт, но ботевградчани не успяха за пореден път да издържат.

 

Страхотен кош на Божидар Аврамов доведе нещата до най-малката разлика - 1 точка - с четири минути до сирената, а след още две минути отново той вече с тройка изведе Левски напред за първи път в мача.

 

Нервните изблици продължиха, но Павел Иванов също от тройката обърна за Балкан - 80:81 с 31 секунди на таблото. Левски сбърка в последната си атака, оставяйки шанс и 15 секунди за Балкан. И "зелените" не се възползваха и в крайна сметка резултатът си остана такъв.

 

Двата тима демонстрираха добър мерник от далечно разстояние. Баскетболистите на Константин Папазов вкараха 16 тройки срещу 10 за съперника си.

 

Брандън Браун бе най-резултатен за успеха с 18 точки, като той има и 11 асистенции. С 16 точки е Венцислав Петков.

 

За Левски Лукойл Патрик Рембърт наниза впечатляващите девет тройки и общо 32 точки. Калоян Иванов е с 13 точки, 10 има Деян Иванов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, Купа на България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи