Академик с 15 напред след първия четвъртфинал със Спартак


Академик с 15 напред след първия четвъртфинал със Спартак
(Снимка: НБЛ)
27-12-2018 19:51 | BGbasket.com

Академик София се наложи с 83:68 над Спартак Плевен и взе солиден аванс от 15 точки преди реванша след 20 дни. Вторият двубой е на 16 януари в Плевен.

 

Спартак имаше по-силни първи 2-3 минути, след което Академик обърна нещата бързо в своя полза и със страхотна успеваемост не само поведе, но и дръпна с десетина напред.

 

Домакините ограничиха двама от основните реализатори на Спартак през първото полувреме - Цветослав Острев и Георги Бързаков, като и двамата останаха без точка в него. За сметка на това осем от деветте играчи, влезли за Академик през първото полувреме вкараха по 3 и повече до почивката, която дойде при 41:32.

 

Високите играчи на Спартак компенсираха и в началото на второто полувреме Константин Коев, Денислав Вутев и Николай Върбанов намалиха изоставането до пет.

 

Академик обаче не остави нещата да се изплъзнат и продължи да играе много силно в нападение с бързи и резултатни атаки, за да поддържа същите десетина точки в своя полза.

 

В последните четири минути от двубоя скочи и разликата, след като Спартак не успя да вкара кош от игра, а само три наказателни удара в този период. За сметка на това по най-добрия начин завърши за Академик двубоя Лъчезар Димитров с шест поредни точки, за да се стигне до най-големия аванс на тима му в мача - 15 точки.

 

Именно така приключи и първата част от четвъртфиналния сблъсък - 83:68 в полза на Академик.

 

Най-силният си мач до момента през сезона изигра Лъчезар Димитров, който завърши с 19 точки, 7 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки за победата. Плеймейкърът на Академик направи и само една грешка за 33 минути на терена.

 

15 точки и 7 борби добави Николай Николов, 12 и 11 точки реализираха съответно Николай Грозев и Андрей Иванов.

 

За Спартак Плевен 21 точки отбеляза Николай Маринов, 11 вкара Денислав Вутев, а 10 Николай Върбанов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Спартак Плевен, Купа на България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи