Окончателно: България без шанс за световното в Китай


Окончателно: България без шанс за световното в Китай
(сн. FIBA.com)
03-12-2018 22:10 | BGbasket.com

България окончателно загуби шансове за класиране на световното първенство в Китай догодина. Това стана ясно след изиграването на трите мача от група K днес. След победата на Русия и загубата на България, Финландия сътвори невероятен обрат срещу Босна и Херцеговина, побеждавайки като гост със 81:77 и на практика изхвърли „лъвовете“ от борбата за третото място.

 

За момента отборът на Русия е с шест победи в група К, следван от Финландия с пет и България с четири. Русия и Финландия обаче имат директен мач, а който и от двата тима да спечели, ще бъде пред България, независимо от изхода на останалите срещи. Причината е, че финландците имат предимство в директните двубои срещу българите и дори и при равенство ще са пред тях в класирането. Дори и да се получи тройна въртележка, България пак ще е с по-лоши показатели от останалите заради трите си загуби срещу тях до момента.

 

До последно обаче изглеждаше, че Босна и Херцеговина ще направи услуга на националите ни тази вечер. Тимът на Ведран Боснич водеше цял мач на Финландия, на моменти и с 21 точки, но допусна изненадващ обрат в последната част.

 

Серия от 9:0 в полза на домакините даде начало на мача. Те продължиха да увеличават аванса си и след десет минути игра водеха с 28:11. Вторият период бе далеч по-равностоен, но и след него Босна и Херцеговина имаше комфортна преднина при 50:31.

 

След паузата тимът на Ведран Боснич не позволи на съперника да скъси дистанцията и заключителният период започна при 63:45 в полза на домакините. През последната част обаче Финландия направи немислимото и след обрат в последните секунди спечели срещата.

 

Сасу Салин бе най-резултатен за успеха с 19 точки. За Босна и Херговина Миралем Халивович се отчете с 20.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - ФИНЛАНДИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Босна и Херцеговина, Финландия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи