Левски Лукойл: Нашият отбор незаслужено бе ощетен от реферите


Левски Лукойл: Нашият отбор незаслужено бе ощетен от реферите
(Снимка: LAP.bg)
22-05-2018 18:17 | BGbasket.com

Ръководството на Левски Лукойл излезе с позиция относно съдийството на първия финален мач от серията с Балкан. След двубоя в София, спечелен от Балкан, старши треньорът Константин Папазов също изрази притеснение, че има тенденциозност в отсъжданията.

 

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

 

ПОЗИЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ „ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ”

 

Ръководството на БК „Левски Лукойл” изразява огорчение и разочарование от поведението на съдийския състав, който неколкократно излезе с коренно различни решения в еднакви ситуации и в крайна сметка повлия на резултата в приключилия първи мач от финалната серия за титлата в българския баскетболен шампионат. Поздравяваме отбора на „Балкан” за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, но не можем да подминем факта, че нашият отбор бе незаслужено ощетен от реферите. В течение на цялото първенство, многократно треньори и президенти на клубове-наши противници си позволяваха преди, по време и след срещи с нашия клуб да отправят безпочвени обвинения към реферите в тенденциозно съдийство. Изглежда страхът от нови такива обвинения вчера се оказа по-силен от стремежа към справедливо и коректно водене на мача.

Призоваваме съдийската колегия на БФБ да не се поддава на натиск и да остави битката за титлата в българския баскетболен шампионат да се решава на терена.

Колко двубоя на Левски Лукойл и Балкан имат съдиите от мач №2?

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи