Юлияна Вълчева ще играе в колеж в САЩ


Юлияна Вълчева ще играе в колеж в САЩ
(сн. FIBA.com)
02-02-2018 14:00 | BGbasket.com

Една от най-талантливите български баскетболистки ще продължи кариерата си в колеж в САЩ. От следващия сезон лидерът на Черно море Одесос Юлияна Вълчева ще играе за женския баскетболен тим на Уестърн Небраска Колидж. През тази година младата баскетболистка завършва гимназия и е решила да продължи образованието си зад океана.

 

„Избрах WNCC, защото исках да бъда по-добър играч. Видях добра възможност да преследвам целите си заради доброто качество на образованието и спорта. Това е шанс за реализация и за подготовка за бъдещия професионален живот“, споделя Вълчева.

 

Тя разкрива, че освен да играе на високо ниво, иска да получи и добро образование. Интересите й са в сферата на масовата комуникация и по-конкретно – в журналистиката. „Моите цели са свързани с едновременно с образованието и с баскетбола. Ще се стремя към отлични оценки, да взимам всичките си изпити и да играя баскетбол на високо ниво.“

 

Треньорът на WNCC Чад Гибни също не спести похвалите си за Юлияна Вълчева. „Тя е висока и атлетична. Върши наистина добра работа при завършването с една ръка под коша.“

 

„Ние търсим бързина, атлетизъм и твърдост. Тя се вписва в този модел и сме развълнувани, че тя ще дойде в САЩ.“, добавя Гибни.

 

Въпреки че за Юлияна Вълчева това е голям шанс, тя споделя, че раздялата с България ще бъде трудна. „Ще бъде наистина емоционално да нося фланелката с името на любимото ми училище за последен път, но мисля, че всеки трябва да премине през това. Причината е, че животът се променя и ние трябва да се учим от миналото, а не да живеем в него“.

 

Юлияна Вълчева участва в рубриката на BGbasket.com „10 неща, които не знаем за…“. Какво ни сподели тя може да си припомните ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Юлияна Вълчева, Черно море Одесос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи