Рилски спортист нанесе втора поредна загуба на Балкан


Рилски спортист нанесе втора поредна загуба на Балкан
(сн. lap.bg)
10-12-2017 20:15 | BGbasket.com

Рилски спортист нанесе втора поредна загуба на Балкан в мъжкото първенство. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се наложиха над своя съперник с 86-71 в среща, изиграна в „Арена Самоков“. Домакините контролираха събитията на терена от самото начало и не оставиха съмнения кой заслужава повече победата в тази среща.

 

След този двубой Рилски спортист и двата тима са с шест успеха и две поражения.

 

В следващия кръг Рилски спортист приема Лукойл Академик, докато Балкан почива.

 

Старши треньорът на „зелените“ Небойша Видич за втори пореден мач заложи на Здравко Христов в стартовата петица. Любопитното е, че час по-рано той игра и за втория отбор на Балкан в А група, като отбеляза 30 точки.

 

Двата тима започнаха мача на много високи обороти, като в началните минути играта вървеше кош за кош. След това обаче Рилски спортист направи серия от 9-0 и дръпна в резултата. Неприятностите за Видич дойдоха и от третото лично нарушение на Игор Кесар, който трябваше да седне принудително на пейката. В следващите минути домакините поддържаха преднината си, като след първата част водеха с 26-19.

 

Балкан показа различно лице в началото на втория период и много бързо се доближи само на точка от своя съперник. След това обаче Рилски спортист направи серия от 11-0 и отново поведе с комфортен аванс, като на почивката преднината на тима бе 8 точки.

 

След паузата домакините отново излязоха напред с двуцифрена разлика, като в средата на третата четвърт тя достигна 17 точки. В края на частта Балкан намали изоставането си на 10 и запази шансове за обрат в мача. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров  обаче не допуснаха спад в играта си и без проблеми спечелиха.

 

Най-резултатен за успеха бе Травис Тейлър с 24 точки. Йордан Бозов вкара 13, с 12 е Златин Георгиев, а с дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби завърши Дерек Райт.

 

За Балкан Игор Кесар вкара 17 точки, Девин Брукс отбеляза 14, а Павел Иванов има 12.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи