Черно море Тича е последният четвъртфиналист за Купата


Черно море Тича е последният четвъртфиналист за Купата
(сн. lap.bg)
06-12-2017 19:34 | BGbasket.com

Черно море Тича се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. В последния мач от предварителните кръгове баскетболистите на Дарин Великов се наложиха над Спартак Плевен у дома с 92-74. „Моряците“ поведоха от самото начало и до края не изпуснаха водачеството си. Това бе втори успех за тях в серията, след като те спечелиха и първия мач между двата тима в Плевен.

 

Другият отбор, който си осигури място на четвъртфиналите след изиграването на предварителните кръгове, е Ямбол. В следващия етап ще се присъединят и шестте отбора, които през този сезон участваха в европейските клубни турнири – Лукойл Академик, Балкан, Берое, Рилски спортист, Левски 2014 и Академик Бултекс 99.

 

Домакините имаха предимство в началните минути и след десет минути игра водеха с 21-17. „Моряците“ поддържаха аванс от няколко точки и през втория период, като разликата в тяхна полза бързо стана двуцифрена. Гостите обаче успяха да стопят част от пасива си и на почивката изоставаха с 5 точки.

 

Черно море Тича поддържаше аванса си и след паузата. Баскетболистите на Александър Дяковски обаче показаха, че няма да се предадат толкова лесно и в заключителните минути на третата четвърт се доближиха само на 4 точки от своя съперник. Домакините обаче изиграха много силна последна част и не допуснаха изненада.

 

Най-резултатен за успеха бе Цветослав Острев с 19 точки, въпреки че за втори пореден мач играе със счупен пръст. Симеон Илиев вкара 18 точки, 15 има Милиян Боцка, с 12 е Николай Грозев, а 11 добави Веселин Георгиев.

 

За Спартак Плевен Герасим Николов бе над всички с 29 точки, по 13 имат Милен Дудев и Николай Маринов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Черно море Тича, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи