Балкан и Берое с решителни мачове за групите на ФИБА Къп


Балкан и Берое с решителни мачове за групите на ФИБА Къп
11-10-2017 09:26 | BGbasket.com

Балкан и Берое ще изиграят днес реваншите от втория квалификационен кръг на ФИБА Къп. Тимът от Ботевград гостува на унгарския Фалко Сомбахтей, докато баскетболистите на Любомир Минчев посрещат Белфиус Монс Ено у дома. Ако отстранят своите съперници, двата тима ще се класират за групите на турнира, където вече е друг български отбор – Лукойл Академик.

 

Балкан изигра драматичен мач в Ботевград срещу Фалко Сомбахтей. „Зелените“ изоставаха през целия двубой, но в самия край наваксаха разлика от 16 точки и се доближиха само на една от своя съперник, което им остави шансове за реванша днес. Старши треньорът Небойша Видич има някои проблеми в състава си. Освен Христо Захариев, който пропусна първия мач, със здравословни проблеми са още Венцислав Петков и Игор Кесар. Двубоят между Фалко Сомбахтей и Балкан е от 19:00 часа българско време.

 

За разлика от Балкан, в състава на Берое всички играчи са готови за мача с Белфиус Монс Ено. Въпреки че играе пред собствена публика, задачата на тима от Стара Загора не е никак лесна. Берое загуби първия мач като гост с 19 точки разлика и ще трябва да търси победа с голяма разлика днес, за да продължи в следващата фаза. Двубоят е от 18:30 часа и ще се проведе в изцяло обновената зала „Стара Загора“. Съоръжението бе ремонтирано през лятото, но завършването му се забави заради проблеми с покрива след буря.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи