Съперникът на Балкан пристига с бивш любимец на Ботевград в състава


Съперникът на Балкан пристига с бивш любимец на Ботевград в състава
Педжа Стаменкович
18-09-2017 20:24 | botevgrad.com | BGbasket.com

Само два дни делят Арена Ботевград от нов европейски двубой.

 

В сряда е първият мач на Балкан от първия квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа. Негов съперник ще бъде румънският Орадя.

 

В състава на румънците се отличава и името на доскорошният любимец на ботевградската публика Педжа Стаменкович.

 

Победителят ще се излъчи в два мача на разменено гостуване, като втората среща между двата тима е на 27 септември от 19.00 ч. в Орадя.

 

„Нямахме голям късмет при тегленето на жребия," заяви наставникът на Балкан Небойша Видич. "Румънският отбор е добър, с доста класни играчи. Въпреки това се надявам да играем силно и в двата мача”.

 

Съперникът на Балкан е един от най-сериозните румънски отбори в последните години. В завършилия шампионат на Националната лига тимът стигна до полуфиналните плейофи, където отстъпи с 2-3 победи пред станалия шампион след това Клуж. В предишният сезон 2015/2016 Орадя стана шампион на Румъния.

 

Участието му в европейските турнири тази година е за четвърти пореден път. Миналия сезон тимът участва в Шампионската лига на ФИБА, като се класира за този турнир, след като във втория квалификационен кръг отстрани Лукойл Академик.

 

Капитанът и звезда на отбора е румънският национал Андрей Мандаке (191, 29), който изигра силни мачове на Евробаскет 2017. В състава е и друг национал на Румъния – Боб Никулеску. В отбора е силният американски гард Мартин Зино, както и друг американец - Оби Тротър. В гардовата позиция нови са и босненецът Мухамед Пашалич и игралият и за Балкан сърбин Педжа Стаменкович.

 

Нови в състава са и крилата Горан Гайович от Черна гора, дошъл от Франция, и литовецът Артурас Валейка, както и игралият силно преди години за Ямбол черногорец Неманя Милошевич. На тези позиции са и румънците Сержиу Поп и Кристиан-Раду Читу, както и участникът в университетския тим на Румъния на първенството в Тайпе Себастиян Йонеску. В отбора е и надеждата Дариуш Мелуц, а на позиция център играе румънецът Богдан Цибърна.

 

Треньор на отбора е румънецът Кристиян Аким, негов помощник е сърбинът Милан Митрович.

 

Орадя изигра 5 контроли преди началото на сезона, като спечели три и загуби две от тях.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи