Страхотен Милен Дудев прати Академик на финал за Купата на БФБ


Страхотен Милен Дудев прати Академик на финал за Купата на БФБ
Снимка:БФБ
11-04-2017 21:09

Академик София е втория финалист в турнира за Купата на БФБ. Това стана ясно след като тимът на Иван Коцев се наложи с 90-81 над Рилски спортист - 2 в зала „Арена Самоков”. Утре шампионите на А група ще се изправят срещу ИУ Варна в спор за трофея.  Финалът е утре от 18.00 часа и ще бъде предаван отново на живо в BGbasket.com и sportmedia.tv, както и мачът за третото място между Рилски спортист -2 и Левски 2014 -2. Той ще се изиграе в 15.30 часа в зала „Арена Самоков”. 

 

Срещата започна ударно за домакините, които направиха серия от 10-0, но символичните домакини успяха да се върнат в мача. Още в началото обаче контузия в глезена получи Цветомир Чернокожев, който напусна игрището и лиши Академик от услугите си до края на мача. Играчите на Рилски спортист – 2 успяха да бъдат убедителни през първата част. След това се усети спад в играта им, а съперникът им се разигра и дори успя да стигне до обрат 47-46 (1:09 мин. преди края на втората част) след два успешни наказателни удара на гарда Милен Дудев.В крайна сметка преди почивката играчите на Даниел Клечков се оттеглиха с минимален аванс 48-47, след кош на Николай Стоянов.

 

След почивката тимът на Академик изглеждаше преобразен. Играта им започна да се получава, а баскетболистите на Рилецо така и не успяха да намерят противодействие срещу силната игра на гарда Милен Дудев, който приключи срещата с удивителните 32 точки. Неговият отбор успя да поведе при 65-64 (2.30 мин. преди края на третата част) и запази преднината си до края на мача.

 

Румен Всилев се включи с 16 точки и 9 борби, а 13 реализира Николай Грозев, който овладя и 6 борби. Красимир Димитров приключи с 11 борби и 9 точки. Данаил Христов имаше 9 точки и 9 борби.

 

За Рилецо - 2 Николай Стоянов бе най-полезен с 25 точки и 7 борби, а Адриян Секулов отбеляза 17. Денислав Вутев направи дабъл-дабъл с 16 точки и 10 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - 2 - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА БФБ 2017

 

ИСТОРИЯ НА ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ НА БЪЛГАРСКИ ПЪРВЕНСТВА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Купа БФБ, Академик София, Рилски спортист - 2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи