Таня Гатева: Имаме фигури, които играят тогава, когато искат


Таня Гатева: Имаме фигури, които играят тогава, когато искат
28-03-2017 21:25

Берое Стара Загора загуби от Монтана 2003 със 73-86 в предпоследния кръг от редовния сезон на Държавното първенство за жени. Старозагорки започнаха много силно мача и поведоха със 17 точки, но във втората допуснаха обрат и до края не успяха да се върнат. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора Таня Гатева:

"Отлично начало, но баскетболната игра не се играе само в началото, а докрай. Това е проблемът на нашия отбор, защото играем непостоянно. Държа да кажа, че в нашия отбор има фигури, които, когато искат, тогава играят, а така не става. Когато на тях им е кеф. Имаме проблеми, ше се мъчим да ги изчистим. Няма много време, работим, продължаваме напред. Искаме да честитя победата на Монтана.

 

Надявам се с Виктория Стойчева да няма проблеми, важно е да сме здрави всички. Казах, че някои не искаха да играят, а в крайна сметка това е колективен спорт. Една жена вътре, ако се разсърди в колективния спорт, знаете какво става.

 

Отдвам обрата във втората част на липсата на добър гард. Това е. Мога да го кажа откровено. Зори Костова се старае, но тя не е и типичен гард, помага с каквото може. Не ми се вярва да има отпускане заради това, че са ясни двойките за полуфиналите. От страна на ръководството няма със сигурност.

 

В Адриатическата лига беше много трудно и на Монтана, и на нас, защото отборите играят много агресивно и обучено, а ние сме малко по-мекушави в България. Искаме за всичко да ни се свири фаул, а там не е така. Голям зор видяхме и двата отбора." споделя наставникът на старозагорки, които преди седмица играха първия си европейски финал, но загубиха от словенския Атлете Целе.

 

Ваня Николова, кореспондент на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Таня Гатева, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи