Балкан остави домакина с празни ръце


Балкан остави домакина с празни ръце
(сн. Ивайло Андреев)
19-02-2017 17:50

Балкан спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България. В мача за третото място ботевградчани отказаха домакина Академик Бултекс 99 и победиха с 83-62. "Зелените" показаха по-добра игра през цялото време и контролираха срещата от средата на първата четвърт нататък. Пловдивчани пък отново не бяха на необходимото ниво и им липсваше живец и енергия, както и в полуфинала с Берое.

 

След размяна на точки в началото Балкан взе контрол над мача със серия от 10-0. Тя даде аванс от 8 на тима, а през втората част нещата станаха още по-сериозни. Академик продължи да изглежда вял и беззъб, а ботевградчани се възползваха от това. С начало от 9-2 разликата стигна 16 точки и остана такава и на почивката. Старт от 11-2 на второто полувреме вдигна преднината на "зелените" на 25 и на практика още тук интригата приключи окончателно.

 

Пловдивчани имаха едва 32% стрелба в мача срещу 53% за съперника. "Зелените" движеха и доста по-добре топката и направиха 25 асистенции срещу едва 12 за домакините.


Пореден силен мач за Балкан изигра Травис Дениълс, който завърши с 22 точки и 10 борби. Амин Хот също се включи на ниво с 16 точки и 5 асистенции, а Душан Цветкович се отчете с 13 точки и 7 борби.


За домакините Шакир Смит бе най-резултатен с 13 точки. По 12 вкараха Милорад Шутулович и Джордан Семпъл, който хвана и 11 борби.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - БАЛКАН

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Академик Бултекс 99, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи