Исторически първи финал за Берое


Исторически първи финал за Берое
(сн. БФБ)
18-02-2017 18:02

Домакинът на Купа България 2017 Академик Бултекс 99 разочарова с играта си и не успя да изпълни целта да играе финал пред родна публика в Пловдив. Това ще стори Берое, за  който това ще бъде първи финал в историята на клуба, след като днес разгроми тима на Асен Николов с 83-65,след като доминираше през целия мач с доста по-красива игра. Берое ще излезе в спор за Купата-уникат срещу победителя от втория полуфинал Балкан – Лукойл Академик.

 

Берое започна по-добре срещата, а домакините от Пловдив пропуснаха доста стрелби. Васил Бачев вкара първата тройка за отбора за край на първия период, с който Академик намали до 6 точки пасив, но Желев я върна в последната секунда за +9 след 10 минути игра. Във втория период Берое вдигна още повече аванс, който стигна 13 точки след две поредни тройки на Желев и Тешия. Малко след това обаче бе отсъдено техническо нарушение на Желев, което бе трето за него и той бе сменен. Въпреки това старозагорци продължиха да контролираха темпото, а домакините допуснаха доста грешки в двете полета и след като получиха цели 35 точки във втората на почивката изоставаха с 24.

 

След подновяване Академик стоеше безучастен в защита, а Берое правеше каквото си иска. За момент в средата на третия период Димитър Димитров събуди редиците на своите, но разликата бе твърде голяма. В последната част мачът просто се доиграваше, а разликата варираше около 20 точки.

 

Омари Гудул бе най-полезен с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а по 13 добавиха Шейн Гибсън и Арън Джоунс. Брандис Рейли-Рос се включи с 11 точки и 8 асистенции.

 

За Академик Бултекс 99 най-резултатен с дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби бе Джордан Семпъл, а 10 отбеляза Димитър Димитров.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Берое, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи