Ще има нов носител на Купа България


Ще има нов носител на Купа България
(сн. lap.bg)
17-02-2017 23:46

Нов носител на Купа България ще има след края на тазгодишното издание на турнира в Пловдив. В последния четвъртфинален мач Балкан отстрани миналогодишния победител Рилски спортист след резултат 81-68. Ботевградчани спечелиха с много силна стрелба от тройката и отлична втора четвърт, в която натрупаха голяма преднина. Така новият носител няма да е нито един от победителите през последните три години – Рилски спортист (2016) и Черно море (2015) отпаднаха, а Левски (2014) не стигна до участие в турнира. На полуфинал Балкан ще срещне Лукойл Академик.

 

Отборите започнаха изключително равностойно и дадоха заявка за интересен мач. През цялата първа част играта се движеше кош за кош и с малки разлики, а след нея Балкан водеше с точка – 18-17. Темпото се запази почти до средата на втория период, когато при 28-27 в полза на Рилски, Балкан започна серия, която стигна до 20-3 и се откъсна далеч напред. На почивката резултатът беше 47-33 в полза на Балкан. С няколко тройки след подновяването на играта тимът на Видич доближи аванса си до 20 точки, но Рилски успя да върне малко от нея и поне да не позволи да стане по-голяма, отколкото на почивката.

 

След три части таблото показваше 67-53. Последната десетка започна със серия от 7-2 в полза на Рилецо, което направи разликата едноцифрена, но отново стрелбата от тройката заработи в полза на съперника и Станимир Маринов се включи силно в последните минути. В края Балкан запази комфортен аванс и напълно заслужено стигна до победата.

 

Балкан вкара 10 тройки от 27 опита, като преди последните минути беше 10-20. Тимът имаше по-добра успеваемост общо от стрелба – 50% срещу 41%, повече асистенции – 18-15 и по-малко грешки – 13-17.

 

Травис Даниълс наниза 22 точки (4/4 от тройката) за победителите и добави 7 борби. 16 точки отбеляза Станимир Маринов, а 12 плюс по 5 борби и асистенции – Михайло Секулович.

 

За Рилски най-резултатни с по 18 точки бяха Еван Бруинсма (12 борби) и Йордан Бозов.

 

Иван Вълчанов пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Балкан, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи