Лукойл Академик се разходи до полуфиналите на Купата


Лукойл Академик се разходи до полуфиналите на Купата
(сн. lap.bg)
17-02-2017 18:47

Лукойл Академик стана третият полуфиналист в турнира Купа България 2017. Шампионът на НБЛ записа безпроблемна победа срещу Ямбол със 76-44 в зала „Колодрума” в Пловдив. Така за утрешния полуфинал „студентите” ще чакат победителя от мача Рилски спортистБалкан, а участието на ямболии в турнира приключи. Лукойл Академик поведе с голяма разлика в началото и беше далеч напред през целия мач, в който нямаше никаква интрига.

 

През първата част Лукойл постепенно увеличаваше преднината си, която стана двуцифрена в края й. След серия от 11-0 в началото на втория период шампионът се откъсна с над 20 точки напред. След като втората десетка повтори резултата от първата – 22-9, на почивката таблото показваше 44-18.

 

Развитието на мача позволи на Тони Дечев да пусне много играчи от състава си в игра, за да ги запази свежи за решителните мачове утре и в неделя.  След много ниско темпо Ямбол успя да спечели третата четвърт, но разликата остана над 20 точки. Лукойл спечели категорично и последния период и направи разликата над 30 точки.

 

„Студентите” спечелиха категорично борбата под коша – 51-38, имаха по-добра успеваемост при стрелбата от игра – 40% срещу 28% и вкараха 27 срещу 6 точки след грешки на съперника. Те предизвикаха 23 грешки на Ямбол, извършвайки 15 от своя страна.

 

Нито един играч на Лукойл Академик не игра повече от 22 минути в мача, като в игра се появиха всички от състава, с изключение на Павлин Иванов. С по 10 точки завършиха Дани Гибсън и Мелсан Басейби.

 

За Ямбол най-резултатен с 18 точки беше капитанът Станислав Говедаров, а с 6 точки и 5 борби приключи Андрей Иванов.

 

Иван Вълчанов пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Ямбол, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи