Таня Гатева за националния: Познавам добре отборите – няма да е леко


Таня Гатева за националния: Познавам добре отборите – няма да е леко
28-12-2016 20:35 | Иван Вълчанов

Преди малко повече от две седмици беше изтеглен жребият за Европейските първенства за подрастващи през лятото на 2017 година. Малко преди това Таня Гатева беше утвърдена за треньор на тима ни за девойки до 18 години, след като миналата година беше начело на кадетките. Ето какво каза тя за националния отбор пред BGbasket.com:

 

- Относно утвърждаването Ви като треньор на девойките - доволна ли сте, че ще можете да продължите работата си от миналата година, когато бяхте в по-малката възраст?

- Доволна съм от това, че познавам много добре момичетата, тъй като съм работила с всички и се надявам всяка една да дойде подготвена и напреднала от миналата година.

 

Предвид миналото европейско и погледа, който имате върху набора, кое ще е основното при работата с този отбор?

- Ще наблегнем основно върху агресивната защита и в нападение играта един срещу един. Също така момичетата трябва да започнат да играят с повече самочувствие.

 

- Жребият - Португалия, Полша, Финлания, Люксембург и Естония говори ли Ви нещо на пръв поглед? 

- Не смятам, че на Европейско първенство вече има слаби групи. Не искам да мисля за класиране, а за това как ще подготвя по-добре отбора. Познавам добре отборите – няма да е леко.

 

- Смятате ли, че момичетата, с които ще работите, имат потенциала да се представят силно и след година-две това да се поднови участието на България в първенството за 20-годишни, като те попълнят състава?

- Да, смятам. Аз винаги вярвам в момичетата, защото без тази вяра няма смисъл да работа като треньор на националния отбор. Проблемът е че няма достатъчно брой състезателки и малкото, с които разполагаме – трябва да се опитаме да ги развием максимално. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Таня Гатева, България (девойки 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи