Изненада от Милано - Джентиле напуска


Изненада от Милано - Джентиле напуска
06-12-2016 14:02

 

Голямата звезда и най-младият капитан в историята на Емпорио Армани Милано - Алесандро Джентиле, ще напусне клуба. Това обяви самият той вчера в специално съобщение, а след това бе потвърдено и от ръководството на италианския шампион.


Към момента не са ясни причините за напускането на Джентиле, като информацията е, че до това решение се е стигнало след среща между него, президентът Ливио Проли и треньорът Ясмин Репеша.


На този етап Джентиле ще остане в Европа и се търси отбор, където да завърши сезона под наем. Той има договор с Милано до лятото на 2018 година, а през следващото лято двете страни ще седнат и ще дискутират отново.


Като потенциални дестинации за Джентиле се очертаха Панатинайкос, Брозе Баскетс Бамберг и Байерн Мюнхен. Крилото би желал да се присъедини към Реджо Емилия, където играе брат му Стефано, но от ръководството на Милано няма да го пуснат в друг отбор в страната. Според различни информации интерес към него е имало и от Барселона, но от клуба отрекоха за такова нещо.


Бъдещето на Джентиле ще стане ясно в следващите дни. През лятото имаше много спекулации дали той няма да заиграе и в НБА, където правата му се държат от Хюстън Рокетс. Такъв трансфер обаче по това време е трудно възможен и е по-вероятно той да се дискутира през идното лято.


В 6 мача в италианското първенство този сезон Джентиле има по 9.5 точки и 3.9 борби. В Евролигата пък за девет срещи прави по 10.8 точки, 3.0 борби и 2.4 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Алесандро Джентиле
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи