Глушков с идея да няма национални отбори за 20-годишни догодина


Глушков с идея да няма национални отбори за 20-годишни догодина
(сн. lap.bg)
23-10-2016 17:39

Президентът на БФБ - Георги Глушков, има идея да предложи на Управителния съвет през следващото лято България да няма национални отбори при младежите и жените до 20 години. Това той обяви в интервю за BGbasket.com, в което засегна най-различни теми относно състоянието на родния баскетбол. Вижте причините накарали Глушков да мисли за подобно нещо, а в следващите дни очаквайте в няколко части и цялото интервю на преизбрания президент на БФБ:

 

"Обмислям да направя предложение през следващото лято да няма национални отбори при 20-годишните и да го съгласувам с членовете на Управителния съвет. Ще говоря и с членовете на комисиите.


Имам такава идея, тъй като не искам да сме 30-ти в Европа с демобилизиран отбор. Аз не хвърлям вина върху треньора. Какъв инструмен трябва да има треньор, за да ги кара? Той защо изобщо трябва да ги кара? Те трябва да искат. Ние я докарахме до обратното. Той ги вижда, казва нещата са зле, а пък ние нямаме инструмент, за да ги накараме да правят нещо. Имам един и той е да кажа, че разпускам отбора и няма да се ходи на Европейско първенство. Тук обаче остава срам за федерацията, че не си е изпълнила задължението, което е поела. Тоест, те пак нищо не губят. А, за да губят нещо, то те трябва да искат. А те хем не искат, хем не губят нищо.


Поведението на точно тези две формации ме кара лично аз да размисля относно въпроса за тяхно участие. Ще говоря и с колегите по този въпрос, защото лично за мен е по-важно да развиваме 14-годишните и да хвърлим повече усилия там, за да имат тренировки, да работят и да се продължи това, което се започна. А не да мъчим 20-годишните... защото това е мъчение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков, България (20), България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи