Монтана тръгна с труден успех над словенския шампион


Монтана тръгна с труден успех над словенския шампион
05-10-2016 19:49

Монтана 2003 спечели дебютната си среща от група В на Адриатическата лига за жени. В първия си мач шампионът на България надигра този на Словения Атлете Целе с трудното 77-71. Двата тима бяха близо един до друг от началото до края и се бореха здраво за победата, която в края се усмихна на домакините. Следващата седмица монтанки ще гостуват в Белград на Цървена Звезда.

 

В началото двата тима си разменяха точки и водачество, но без сериозни откъсвания. Първото такова бе за гостите, които се откъснаха със 7 точки, а точно преди средата на втората четвърт Монтана изравни. Атлете бързо си върна преднината, а с изключение на една ситуация, в която домакините излязоха напред с точка, словенките имаха аванс. Така те завършиха с 4-0 първото полувреме и съответно преднина от 5 точки.


Монтанки тръгнаха убедително след паузата и след начало от 12-2 взеха преднина. Точно преди края на третата четвърт разликата стигна и до 9 точки, но пък с добър старт на последната словенките свалиха до само 1. След това играта вървеше кош за кош, а при минута до края преднината на монтанки бе същата. След това Шарел Алън вкара два наказателни удара и в оставащото време тимът удържа победата, като дори натрупа и аванс с кош на Макариева в последната секунда.


Най-резултатна за успеха стана Цветомира Шаренкапова с 19 точки. Шарел Алън се включи с 14 точки и 4 асистенции, а 11 точки и 6 борби добави Даниела Петева.


За гостите силно игра бившата състезателка на Дунав - Шанте Еванс, която завърши с 20 точки и 13 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - АТЛЕТЕ ЦЕЛЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи