Берое грабна Купата на Пловдив въпреки 33 точки на Мартин Маринов


Берое грабна Купата на Пловдив въпреки 33 точки на Мартин Маринов
(Снимка: Официална фейсбук страница на БК Берое)
01-10-2016 20:31

Берое спечели приятелския турнир за Купата на Пловдив. Тимът на Любомир Минчев надигра във финала на турнира Спартак Плевен с 89-79 и се поздрави с първи трофей преди началото на сезона. На трето място остана косовския Пея, който надигра в малкия финал за бронза домакина Академик Бултекс 99.

 

Двубоят започна много оспорвано в първата част с няколко обрата. Постепенно във втория период старозагорци поведоха в резултата и на почивката водеха с 14 точки. Берое продължи да контролира темпото и след почивката и в средата на третата поведе с 20 точки. Спартак се върна в мача последната част. Минута и половина преди края плевенчани свалиха пасив до 4 точки, но Берое отново поведе и до края удържа успеха.

 

Арън Джоунс бе най-резултатен за побета с 18 точки, а по 13 добавиха Тихомир Желев и Омари Гудул. Николай Николов отбеляза 12 точки, а 11 имаше Степан Тешия.

 

Страхотен мач за Спартак изигра Мартин Маринов, който наниза цели 33 точки като бе 7/10 от тройката. Герасим Николов отбеляза 13 точки, а по 10 имаха Димитър Маринчешки и Милован Савич (+ 9 борби).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ПЛОВДИВ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Спартак Плевен, Купата на Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи