Женският Берое взе четири българки, започва в края на август


Женският Берое взе четири българки, започва в края на август
Нанева отново ще играе в Стара Загора
04-08-2016 13:00

Берое Стара Загора уреди четири българки в състава си за новия сезон, научи BGbasket.com. Това са Мария Желязкова, Ралица Нанева, Вили Крачолова и Габриела Николова. Те се присъединяват към обявената по-рано Зорница Костова, както и към Анна Римпова, която преподписа договора си.


Желязкова и Нанева ще се съберат заедно в един отбор след доста години пауза. Те играха заедно в Берое през сезон 2009/2010, а преди това и в девическите формации на Левски. След това Желязкова премина в бургаския Нефтохимик, където бе до края на миналия сезон. В него крилото изигра общо 36 двубоя във всички турнири, в които правеше по 10.2 точки, 4.2 борби и 2.1 асистенции.


Нанева пък бе в Стара Загора до 2013 година, след което изкара сезон в Левски и два в Хасково 2012. В последния си при хасковлийки тя игра 32 двубоя и имаше по 11.2 точки и 3.7 борби, като помогна на тима да стигне до финал в първенството.


Крачолова и Николова пък играха заедно в девойките на Левски, както и в националния отбор до 20 години. Миналият сезон Крачолова бе част от Дунав и правеше по 2.5 точки, 1.6 борби и 1.3 асистенции за по 11.7 минути на мач. Николова пък игра за Монтана 2003 и в 44 двубоя правеше по 5.5 точки и 3.1 борби за по 17.6 минути на терена.


Наставник на Берое ще продължи да бъде Тодор Цветанов с помощник Тодор Тенев и мениджър Дарин Великов. В щаба пък влиза и физиотерапевтът Валентин Янев, който има опит с националните отбори за жени и девойки.


През идния сезон Берое ще участва в Адриатическата лига за жени. Подготовката на отбора ще започне на 29 август в Стара Загора, а дотогава се очакват новини и за още попълнения.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи