Ето как ще протече сезонът в Шампионската лига


Ето как ще протече сезонът в Шампионската лига
01-07-2016 16:56

Два български отбора ще имат шанс да се класират за първия сезон на баскетболната Шампионска лига. Това са Лукойл Академик и Рилски спортист, които миналата година участваха в първото издание на Купа ФИБА Европа.

 

Ето и как ще протече сезонът в новосъздадения турнир:

 

На 27 септември 24 отбора започват в квалификациите, които ще се проведат в два кръга. Повече за тях можете да прочетете ТУК. Осем от квалификантите ще попаднат в редовния сезон, в който ще има четири групи от по осем отбора и започва на 20 октомври. Там ще се играе на разменено гостуване с всички останали отбори в групата. Първите четири отбора от всяка ще продължат към плейофите или Топ 16, където двойките ще играят по два мача на разменено гостуване в два кръга, докато останат четири. Сезонът ще завърши с Файнъл 4 между 28-30 април.

 

Междувременно петите и шестите отбори от групите в редовния сезон ще се включат директно в Топ 16 на турнира Купа ФИБА Европа. В него ще започнат 48 отбора, разделени в 12 групи от по четири. Следва втора групова фаза с 24 отбора, разделени в шест групи от по четири. От тях осем отбора ще се класират за плейофите, а към тях ще се присъединят споменатите отбори от ШЛ. До финала се играе на елиминационен принцип с разменено гостуване.

 

BGbasket.com се свърза с Шампионската лига и получи потвърждение, че макар, че се чака решение на ФИБА, се очаква отпадналите от квалификациите за Шампионската лига да получат място в редовния сезон на Купа ФИБА Европа. Това означава, че и двата български отбора ще играят минимум в състезанието, в което участваха миналия сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Рилски спортист, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи